Меню

Избрани новини

Клюкарник

Варненски съд осъди Иво Аръков на солидна сума

Актьорът трябва да заплати 35 хиляди на бившия си съдружник в мексиканския ресторант

Варненският окръжен съд е осъдил актьора Иво Аръков да заплати малко под 35 хиляди лева на Антон Данов.

Ищецът е неговият приятел от детство и бивш ортак Антон Данов, с когото през 2013 г. отвориха мексикански ресторант за бързо хранене в столичен мол. Случаят е стигнал до частен съдебен изпълнител след като бизнесът фалира, а Аръков не поема своята част от загубите.

ЧСИ-то е изпратил писмо до службата по вписванията във Варна за налагане на запор върху дружествен дял на общата им фирма "Ел торо мексикан грил" ЕООД, която обаче е с адрес в София.

"В кантората на ЧСИ Станимира Костова-Данова, по молба на Антон Данов и въз основа на изпълнителен лист, издаден на 4 февруари 2019 г. от Окръжен съд-Варна на основание съдебно решение по търговско дело 680/2017 г., е образувано изпълнително дело, по което лицето Иво Аръков е осъдено да заплати парично задължение към дата 26 февруари 2019 г. в размер на 34 022 лв. и три стотинки. С оглед на гореизложеното налагам запор на дружествения дял на Аръков, който притежава 100% от капитала в размер на 40 000 лв. Моля да бъде вписано в търговския регистър", се казва в писмото цитирано от ХотАрена.бг.

Иво Аръков и Антон Данов са били съдружници във фирмата само 10 месеца, до март 2014 г. Двамата са подписали документ, с който звездата от сериала "Фамилията" изкупва дяловете на партньора си, но изглежда след това не му е превел парите, заради което бизнесменът се е принудил да си ги търси по съдебен път.

"Ресторантът беше мечта на един мой приятел, на когото му помогнах и той, и аз да я изживеем. Това са детските грешки по пътя, които са необходими да се случат, за да можеш да израснеш като характер. И може би това ме изгради. Тези тежки събития в живота ми. Просто ме калиха, направиха ме по-издръжлив", коментира 30-годишният актьор.

Припомнете си, че малко след като се разчу за провала на бизнес начинанието му в средата на 2014г., актьорът бе причакан от двама маскирани в близост до дома си и бе пребит с тръби.

После още с белезите на лицето си Иво Аръков влезе в Къщата на Вип Брадър от където според запознати е прибрал около 70 бона хонорар. Въпреки това левентът от Белослав не си е изчистил задължението към своя приятел Антон, с когото тръгнали да сбъдват детските си мечти.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати