Меню

Избрани новини

Риалити

Тодор Желязков: Ако ще влизате в „Игри на волята“ бъдете готови да умрете (видео)

Бургазлията не иска да има трети сезон на шоуто, поне не с този продуцент

 

Тодор Желязков, низвергнатият участник от Игри на волята най-накрая направи дълго рекламираният лайф с разкрития, който бе отложен със седмица, видя репортер на LifeOnline.bg.

 

Във видео с Петър Низамов – Перата той разказа как са се случвали нещата в предаването от кастингите до финала.

 

Двучасовият разговор започва с предупреждението му към потенциалните кандидати в евентуални бъдещи издания на „Игрите“.

 

Ето какво да очакват мераклиите за слава и победа:


По негови думи, още когато се явил на кастинга са му връчили дебел договор, който веднага да подпише иначе няма да влезе на кастинг.

 

Убедили го да го направи, като му казали, че това било "стандартна практика" и няма нищо подвеждащо в документите. Ако не подпише ще отпадне и ще вкарат друг на негово място.

 

По негови думи в договора, чиито текст очевидно е от предишния сезон, били описани локации като „див плаж, рибарска колиба и резиденция“.

 

Той се оплака, че никой не знаел, че наградата е намалена от 200 на 100 хиляди лева, и те не са били информирани за това. Научили малко преди старта на шоуто.

 

4 дни преди снимките да започнат, участниците са държани заключени в хотелски стаи, без телефон, без лични вещи. Храната в хотела, която получавали нямала нищо общо с това, което им е казано и обещано, въпреки че били помолени да попълнят анкета както точно искат да получават.

 

Преди старта на шоуто получил 80 декларации, които да подпише. Това били декларациите за игрите на арената. По негови думи в тях имало клауза, която буквално освобождава от отговорност продукцията, ако те загинат по време на снимките.

 

Накараха ни да се съгласим, че ако умрем на терена, те не носят отговорност, буквално беше така написано“. Според събеседника му Перата, това е абсолютно нарушение на закона, и подобни документи са нищожни.

 

 

За трите локации Тодор Желязков, който е заплашен от продуцента да плати неустойка 100 хиляди лева заради това, че е разкрил подробности от снимачния процес сподели.

Резиденцията – „това беше само име, храната беше много и вкусна, но само първата вечер. Не се подвеждайте по това, което виждате на екрана. През следващите дни ни носеха закуска обед и вечеря, като от войнишка столова. Хладилника беше почти празен, освен няколко шоколадчета от Лидъл…“, разказва Тошко и допълва, че все пак хубавото е било, че са имали, душ, покрив над главата и удобно меко легло.

 

Алкохол обаче имало в излишък, защото от продукцията ги окуражавали да пият за да се карат. Скандалите били това, на което най-много се залагало.

 

Въпреки че по регламент, докато са на "Стопанството" им се обещава да си „изработват прехраната“, това въобще не било така. Имало храна за ден - два в началото, а от там нататък не получавали почти нищо –

Мислехме, че като работим по цял ден ще ни дават храна. Но те не ни възнаграждаваха за труда. Дори шефа на стопанството да искаше да даде нещо за ядене от екипа не му позволяваха. И ни държаха гладни.“, оплаква се Тошко Табуретката.

 

За „Дивата река“, казва, че не била толкова дива – „чуваше музиката от Хасиенда и Зангадор, но да, беше си гадничко, много животинки, комари и други хапещи, голям глад и мизерия…“, описва ситуацията на лагера, който всъщност не бил много отдалечен от цивилизацията разочарованият от фалша в продукцията участник.

 

Монтираха си така както на тях им е удобно, слагаха ни думи в устата. Търсеха само скандали. Държаха ни гладни за да се караме.“, продължи да описва той, като намекна, че са имали и много позитивни моменти, които са изрязани при монтажа.

 

„Те [екипа] не искаха да се разбираме, правеха интриги, подхвърляха, кой какво казал за другия, за да ни вкарват думички в устата…“

 

 

Оказва се, че бургазлията е пострадал сериозно по време на една от битките, но не получил адекватна помощ.

 

„Медицинският екип беше много добър, и когато някой получи травма те искаха да направят изследвания, но продуцентите не им позволяваха, ако участника им трябва на терен.

Когато си счупих крака, искаха да ми направят снимка, но продуцентите не се съобразиха с препоръките на лекарите. Само ми пристегнаха крака и ми дадоха болкоуспокояващи.“

 

Така кракът му зараства неправилно и сега Тодор е непълноценен спортист.

 

Според Петър Низамов, който е с юридическо образование, от продукцията не са дали на потърпевшия възможност да има информиран избор – да реши дали ще играе или не, знаейки какво е състоянието му и какви ще са последствията за здравето му. Той не е знаел, че кракът му е счупен.

 

Това може да бъде атакувано в съда и Перата е убеден, че ако заведе иск, Тодор ще получи солидно обезщетение.

 

„Не ги интересуваше дали ти е счупен крака, за тях е важно да си снимат предаването и да си направят милионите. Живота и здравето на участниците не ги интересува.“, информира бъдещите желаещи да участват в предаването Тодор – „Дори и лекарите да искат да ви помогнат, може да не им позволят. Така че не разчитайте на адекватна медицинска помощ, ако от шоуто не решат.“

 

Тодор призна, че с него се свързали участници и от първия сезон, които го подкрепили и били готови да свидетелстват. Те потвърдили, че при тях нещата се случвали по абсолютно същия начин и игрите и битките били нагласени, а за зрителския вот на финала… „сещайте се какво е било“, заковава състезателят по бразилско джиу - джицу.

 

 

„Не очаквайте, че като влезете всичко ще е така както са ви казали и обещали.“, предупреждава Тошко и заявява:

 

Искам трети сезон да няма, за да спрат тези лъжи и фалшиви обещания. Сигнализирали сме оригиналния формат в Колумбия и очакваме да видим какво е тяхното становище!“

 

Освен лошите хигиенни условия той подчертава, че в пандемична криза никъде нямало дизенфектант, освен в резиденцията, и по никакъв начин не са били задължавани да се дезинфектират и предпазват.

 

„Ивана наистина се разболя с доста тежка пневмония и се наложи да я пуснат, и слава богу защото нещата можеше да станат доста сериозни.“, потвърди той информацията разпространена от LifeOnline.bg по-рано през есента.

 

 

По думите на Перата договорът подписан от Тодор противоречи на закона в много точки, което автоматично го превръща в нищожен.

 

„Тодор няма как да бъде осъден за клаузи, които са нищожни защото противоречат на закона. Напротив Тодор има право да ги осъди заради това, че не са му дали възможност да се информира за състоянието на крака си!“, убеден е Низамов.

 

Тодор още се оплака, че „Игрите“ се нагласяват според сценария, в смисъл, че ако редакторите искат да задържат определен участник, то му се дава лесна игра по неговите възможности за да запазят персонаж, който им е нужен за развитието на фабулата извън терена.

 

 

„Винаги има едно задкулисие, което не поставя участниците в равностойно положение. Някои от участниците бяха просто актьори, а не играчи, защото бяха добутани до финала само заради участието им в някаква история. Ако има трети сезон, той трябва да се заснеме с други продуценти!“.

 

По негови думи "шоуто е една голяма измама", нещата не се случват както се обещава на участниците, игрите се нагаждат според това, кой да спечели.

 

Изпратената покана за доброволно изпълнение – заплащане на 100 хиляди лева е само ход за сплашване за да не разказва какво е преживял, и Тодор твърдо заявява, че няма да плати подобна сума – равна на целия награден фонд.

 

Засега официален отговор на обвиненията няма. По-рано NOVA излезе със становище, че няма правни отношения с участниците и не може да бъде страна в спора.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза