Меню

Избрани новини

Клюкарник

Най-големият развод в световен мащаб приключи в Лондон! (видео)

Ахмедов раздели придобитите в Русия 1 милиард долара

 

Бившата съпруга на бившия руски газов магнат се съгласи на споразумение по най-голямото дело за развод в историята на английското правосъдие

 

Тя ще получи около 200 милиона долара или една трета от семейното богатство, присъдено й преди пет години.

 

Татяна и Фархад Ахмедов се разбраха едва след втория кръг на битката в английски съд, в резултат на което съдията задължи не само бившия съпруг на Татяна, но и най-големия им син Темур да й плати около 100 милиона долара.

 

Съдебният кореспондент на британската агенция PA съобщи в петък вечерта, че Ахмедова получава колекция от произведения на изкуството и пари. 

 

Около половината - 103 милиона долара - тя ще даде на адвокатите, които я представляваха безплатно в съда, разчитайки на присъдения дял в случай на успех.

 

Татяна осъди бившия си на 600 милиона долара през 2016 г., но за 4 години успя да поличи само около 5 милиона долара от продажбата на семеен хеликоптер. Тя „ловуваше“ за активите на бившия си съпруг по целия свят: от Русия и Маршаловите острови до Кипър, Франция и САЩ.

 

 

Преди година тя загуби съдебна битка в Дубай заради деветпалубната семейна яхта Luna, която бе закупена през 2014 г. от Роман Абрамович за около 350 милиона долара. Тогава тя заведе дело срещу сина на Темур, обвинявайки го, че е помогнал на баща си да скрие пари, яхта, картини и имоти  чрез своите офшорки.

 

Съдията застана на страната на Татяна и нареди на сина й да плати на майка си 100 милиона долара. За Темур би било по-трудно да избегне това решение - той е британски гражданин и живее в Лондон. За разлика от баща ми, който отговаря за бизнеса от Русия и Азербайджан.

 

Двойката сключи брак в началото на 90-те години, когато не бяха толкова богати.

 

Едва през 2012 г., когато Фархад продаде дела си в газовата компания Northgas за 1,4 млрд. долара те се оказаха сред списъка на заможните руски олигарси. 

 

През 2013 г. Татяна подаде молба за развод в Англия, където живее от 1994 г. и където двамата им синове израснаха.

 

Делото на Ахмедови едва ли ще може да запази статуса на най-скъпия развод за дълго време. Лондон е световната столица на разводите и в близко бъдеще ще имаме нов високопоставен процес с участието на руснаци.

 

Този път Наталия, бившата съпруга на руския магнат Владимир Потанин, ще се опита да го съди за половината от състоянието му, което се оценява на 30 милиарда долара.

 

Освен ако Потанините не последват примера на Ахмедови и не се разберат извънсъдебно.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати