Меню

Избрани новини

Клюкарник

Домашно насилие и тормоз! Михаела Филева: Живях с жестока майка!

Баща й не я познал по телефона

 

Михаела Филева разтвори душата си пред Мариян Станков – Мон Дьо в откровенн интервю миналата неделя.

Тя разказа за детството си, какво е да израснеш без баща, за загубата на дядо си и за любовта й с колегата Павел.

"Не съм живяла без баща, а с жестока майка, благодарение на нея имам това, което имам в момента. Тя е силна жена, която се справя с всичко сама", разказва певицата.


"Със сигурност примера, който съм имала в живота е на силната жена, която сама се справя с всичко и жената, която избира кой да бъде до нея", допълва родната звезда, чиято кариера се развихри след участието й в "Х Фактор".


Родителите й се разделят заради домашно насилие, което бащата системно нанася над майка й, когато тя е само на 2 годинки.

Филева и преди е споделяла, че не е близка с баща си когото и до ден днешен не е виждала. За първи път обаче разголи душата си в дълбока изповед за трудностите в живота й.

"Осъзнавам, че вече имам най-правилните хора около себе си, които безкрайно обичам. Това те прави безкрайно щастлив и свободен човек", категорична е изпълнителката. Михаела споделя, че родителите в нейния живот са нейната майка, баба й и дядо й.Липсата на биологичния й баща я кара днес да търси в отношенията си с мъжете партньорство.

"Рамо на което да се опра, когато имам нужда, ако аз позволя", категорична е Филева, а след това назовава и каква е истинската причина за раздялата им.

 


"Майка ми е била страхотна героиня, тя всъщност е била жертва на домашно насилие. Именно заради това си тръгва от баща ми. Била съм на 2, когато те са се разделили. В онова време, когато е било съвсем тема табу да напуснеш мъжа си, да вземеш детето си и да търсиш пътя си абсолютно сама, тя го е направила", споделя емоционално тийн любимката и продължава:"Баба ми и дядо ми са й пазили гърба в онзи момент. Единствената бащина фигура в живота ми е била тази на моят дядо. Той беше бащата, баба ми - майката, а мама беше по-голямата сестра, която често я нямаше, защото работеше адски много, за да можеше да осигурява нещата, от които семейството се нуждае".На въпроса дали през всичките тези години е търсила контакт с баща си, тя разказва, кога и как разбира защо е останала без родителя си."Изобщо не съм знаела истината за тяхната раздяла. Била съм може би на 14, когато тя изобщо ми разказа защо се е разделила с него. До този момент за него се говореше само хубаво или нищо. Тя ми вменяваше, че тази липса не е фундаментална, той беше някой, който е избрал пътя си далече от нас и това е.

Преди да навърша 14, му се обадих за рождения му ден. Помолих мама да ми даде телефонния му номер, за да му се обадя. Той вдигна, пожелах му нещо по детски, а той попита кой се обажда. Казах му Михаела, а той попита коя Михаела. Тогава колкото и да бях малка, разбрах, че за него съм "Коя Михаела?". Тогава ми се загнезди такава буца на гърлото, че не успях да кажа, че аз съм дъщеря му.

Виждала съм го веднъж, когато дойде да разпише международния ми паспорт, тъй като трябваше да пътувам за един фестивал. Не усетих това, което очаквах - някаква неимоверна обич, която ще мине през мен. Всичките тия клишета, че кръвта вода не става не са съвсем верни. Оказва се, че пропуснатото си е пропуснато и не винаги може да се навакса", разказва надълго и широко поп певицата и заключава, че в крайна сметка нищо лошо не таи към този човек.


 

След популярността й той прави опит да се свърже с нея преди няколко години. "Беше много странен разговор по телефона. Сякаш опит да кажеш "Съжалявам!", но всъщност изобщо не казваш това. Обвиняваш. Нямах потребността да го попитам защо е постъпил така. Знам, че сега той има ново семейство и искрено се надявам да е научил уроците си от първия опит и сега да се справя добре в ролята на баща и да е всичко онова, което не беше за мен", емоционално заключава темата Михаела.Пред Мон Дьо изпълнителката не скри, че и с днешна дата преминава през доста особен период. "На особено безсилие. Наложиха ми се сбогувания. Дядо ми почина - бащата в моя живот. Много безсилен се чувстваш, безсмислено се усеща цялата тази суета и игра на его, която идва от професията ми в контекст на загуба на близък човек. Имах цялата подкрепа и любов на моя приятел Стефан, който преди два месеца загуби майка си от коронавирус.

 

 

И в момента, в който си на колене, се налага да се изправиш и да бъдеш опора и силния за някой друг. Не че може да се степенува загубата, защото това е глупаво, но майката е нещо по-различно", разказа още брюнетката.

 

"Не мога да бъда слаба, за да се чувства друг силен на деня, при мъжете търся партньорство, рамо, на което да се опра", обясни Филева.


За новата си любов смята, че той е идеален.


Докато с приятеля ѝ Стефан пътуват към Дупница, дни преди да се сбогуват с майка му, Михаела пише емоционалната песен "Опора", която все още не е видяла бял свят. Михаела сподели, че Стефан е от онзи тип мъже-герои, които не натрапват помощта си, които са винаги до теб и са с готови решения за всичко. Любовта им започва платонично. Първоначално са много добри приятели и в един момент тя осъзнава, че иска постоянно да бъде с него.

 

 

"Той успя да премине през преградите, които бях изградила около себе си. Влюбих се в него и сега сме в една хармония. Всичко е постижимо, всичко е преодолимо, защото сме заедно. Той е вселена, благородство и обич. Знам, че съм готова на почти всичко за него", категорична е талантливата певица. 

 

В 20 минутното интервю Филева разказва и за връзката си с Павел.

 

За любовта им казва, че е била като детска, били много влюбени, но от първия ден сякаш знаели, че не са един за друг, но въпреки това, изкарали заедно 4 години в събирания и раздели.

Накрая решили да се разделят, защото въобще не си пасвали. „В цялото това лутане, много грешки се направиха, много прошка беше дадена. И срещнах Стефан в един момент, в който въобще не ми се обичаше. Не търсех любов, не търсех мъж, не търсех внимание. Месеци наред излизахме ей така, само да си говорим…“.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати