Меню

Избрани новини

Звездите

Изненадващо в Лондон бяха представени нови портрети на принц Хари и Меган Маркъл (снимки)

Художникът Дан Лиуелин Хол, по-рано е рисувал портрети на кралица Елизабет II

 

Сега той изобразява принц Хари като Чаровния (Бони) принц Чарли, който вдига въстание през 1745 г., и Меган Маркъл като „Бялата кралица“.

Дан Лиуелин Хол, който нарисува Елизабет II върху платно през 2012 г., представи серия от десет нови портрета, вдъхновени от членове на кралското семейство (както съвременни, така и починали), включително изображения на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Портретът на Меган Маркъл е вдъхновен от Елизабет Грей (Уудвил), съпругата на крал Едуард IV от Англия, която не е с особена кралска кръв. През 1465 г. тя става първата такава съпруга на крал в историята на страната, която бива коронована.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dan Llywelyn Hall (@danllywelynhall)

„Мислех, че това, че Меган е Бялата кралица [Елизабет Грей], която беше кралица-консорт и може би най-влиятелният „аутсайдер“ в кралската история, е фина ирония, която не е непременно свързана с реалността“, споделя Хол.

А принц Хари е изобразен като Чарлз Едуард Стюарт, известен като Чаровния (Бони) принц Чарли. През 1745 г. той се разбунтува в Шотландия, опитвайки се да си върне короната, но не постига желания резултат. След това напуска страната и умира в Италия.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dan Llywelyn Hall (@danllywelynhall)

„Исках да покажа Хари, преди да срещне Меган – млад купонджия, чието бъдеще зависи много от самия него. Малко прилича на ситуацията на Бони принц Чарли, с когото го сравнявах“, споделя артистът.

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза