Меню

Избрани новини

Звездите

Принц Хари съди вестник за клевета

Делата срещу таблоида се превърнаха в традиция

 

Принц Хари (36) съди британският таблоид The Mail on Sunday и издателя му Associated Newspapers за клевета.

 

Според The Guardian документите са изпратени на Върховния съд от адвокати на принца и съпругата му Меган Маркъл (39) на 27 ноември. Отбелязва се, че подробностите по случая ще бъдат оповестени през следващите седмици.

 

Според вестника съдебният иск е свързан със статия, публикувана от вестник The Mail on Sunday през октомври 2020 г. В изданието се твърди, че херцогът на Съсекс не е в състояние да поддържа контакт с кралските морски пехотинци, след като официално се оттегля от монархическите си задължения.

 

През октомври 2019 г. Меган Маркъл съди същото издание за публикуване на нейните писма. През юли Маркъл загуби на първа инстанция. След това тя трябваше да плати и разноските на издателя на - около 68 хиляди лири. 

 

 

На следваща инстанция Маркъл отново бе победена. Върховният съд на Лондон нареди на херцогинята на Съсекс да заплати не само собствените си съдебни разноски, които възлизат на 139 хиляди лири, но и разходите на опонента й, който похарчи 39 хиляди лири.

 

От 1 април принц Хари и Меган Маркъл престават да действат като членове на британското кралско семейство. За да имат право да се преместят в Съединените щати, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат от титлата „Ваше Кралско Височество“, държавното финансиране и титлата от херцогство Съсекс. 

 

В края на април Маркъл разказа на приятелите си за истинската причина да се откаже от кралските привилегии и да се премести в САЩ, като отбеляза, че не може да устои на тормоза на британските таблоиди.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати