Меню

Избрани новини

Звездите

Зелена светлина! Елизабет Втора може да съди принц Хари и жена му Меган!

Кралицата плаши със съд внука си

 

Британската кралица Елизабет Втора е инструктирала помощниците си да изготвят план за съдебен иск, в случай че изявленията на нейния внук принц Хари или американската му съпруга Меган Маркъл бъдат счетени за клевета, предаде ТАСС, позовавайки се на публикация в “Сън”.

 

Британският таблоид на свой ред се позовава на неназован източник от Бъкингамския дворец.

 

“Чувството на самия връх (на кралското семейство) е, че всичко си има граници. Нейно Величество е ядосана от постоянните нападки. Хари и Меган ще бъдат информирани, че повтарящите се атаки повече няма да бъдат толерирани”, казва източникът, предава още по темата БТА.

 

По думите му екип от адвокати на кралското семейство се консултира с фирми, специализирани по въпросите на клеветата и поверителността. Във фокуса са мемоарите, над които принц Хари е започнал работа според съобщения от миналия месец.

 

По-малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз обеща за първи път да разкаже подробно за своите преживявания, приключения, загуби и житейски уроци, които са го оформили като личност. Книгата трябва да бъде публикувана в края на 2022 г. от американското издателство “Пенгуин Рандъм Хаус”.

 

“Ако някой е посочен в книгата и е обвинен пряко в нещо, това може да се счете за клевета и нарушаване на правото на неприкосновеност на личния семеен живот”, казва източникът. Той допълва, че предупреждение може да бъде изпратено и до издателството.

 

Принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл преди повече от година обявиха намерението си да се откажат от статута си на високопоставени членове на британското кралско семейство и да станат финансово независими.

 

Промените влязоха в сила на 31 март 2020 г. От този ден двойката загуби възможността официално да представлява кралица Елизабет Втора по време на пътувания, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлата Техни Кралски Височества.

 

Впоследствие принц Хари и Меган Маркъл дадоха няколко скандални интервюта, обвинявайки членове на кралското семейство и обкръжението им в расизъм и безразличие към проблемите им. В същото време те не посочиха нито едно име.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза