Меню

Избрани новини

Звездите

Таблоидът Sun наел частен детектив да събира разузнавателни данни за Меган Маркъл

От медията признават, че са действали незаконно

 

От британския таблоид The Sun признаха, че са наели частен следовател и са му платили да събере лична информация за Меган Маркъл в ранните дни на връзката й с принц Хари. Чатният детектив Даниел Ханкс сам разказа пред Би Би Си за ангажимента.

 

Той също така призна, че е получил достъп до лични данни, включително социалния осигурителен номер на Меган Маркъл, използвайки незаконни методи. News Group Newspapers, издател на Sun, не отрича, че Ханкс наистина е бил нает да разследва бъдещата херцогиня на Съсекс, но сделката е била само за законни средства.

 

Би Би Си успя да се запознае с така наречения "изчерпателен доклад за Меган и нейното семейство", който детективът направил за вестник Сън. 

 

Докладът съдържа телефонния номер на Меган Маркъл, жилищните адреси и социалноосигурителния номер, както и информация за членовете на семейството й, включително бившия й съпруг и бивше гадже.

 

В Съединените щати на лицензирани частни следователи е разрешен достъп до бази данни с лична информация, съдържащи се в определени документи, като съдебни решения. Но предаването на такава информация на журналисти е незаконно.

 

Самият Ханкс казва, че почти всичко, което е открил, журналистите от Sun са можели да открият от отворени източници - с изключение на номерата за социално осигуряване. В същото време самият Ханкс нарича информацията за социалноосигурителния номер „ключът към кралството“.

 

Говорителат на Хари и Меган вече заяви, че новината за наемането на частен следовател от британския таблоид трябва да принуди медийната индустрия да преосмисли правилата на работа, така че хищническите тактики най-после да останат в миналото.

 

Херцогът и херцогинята на Съсекс имат трудни отношения с британската таблоидна преса. По време на скорошно интервю на двойката с Опра Уинфри, те заявиха, че таблоидите са до голяма степен виновни за напускането им от Великобритания, защото създавали "токсична атмосфера на контрол и страх".

 

Принц Хари съди издателите на Сън и бивш издател на Daily Mirror за проникване в телефоните му преди 2011 г.

 

Меган също заяви, че ако „фирмата“, както наричат администрацията в Бъкингам, е можела да въздейства на медиите и да спират определени публикации, както и да ги насъскват, тъй като поддържали тесни връзки и били канени на пищни банкети в двореца.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза