Меню

Избрани новини

Звездите

Преди да бъде издадена! Изтече ръкописът на биографията на принц Хари!

Очаква се книгата да разклати устоите на монархията

 

„Spare“  (Резервен), автобиографията на принц Хари, излиза на 10 януари и се очаква да предизвика много медийни шумове. Най-вече страх от книгата осезателно се забелязва у  кралското семейство на Великобритания. И, съдейки по фрагмента, публикуван в Guardian , страховете не са безпочвени.

 

Според новината ръкописът е „изтекъл“, а не е предоставен на вестника, който  публикува части.

 

В този пасаж Хари описва подробно един от скандалите, когато по-големият му брат принц Уилям го нападнал.

 

Инцидентът се е случил през 2019 г., по това време кавгите между братята за брака на Хари с Меган Маркъл вече зачестили. Уилям отишъл при по-малкия си брат, който вече бил на ръба от непрестанните нападки на двора, медиите и семейството, и така двамата отново се скарали. 

 

В книгата Хари казва, че Уилям наричал Меган сложна, груба и рязка, а Хари буквално му казал, че повтаря всичко, което пресата пише за нея тогава като папагал. 

 

Тогава, пише Хари, Уилям го хванал за реверите и го бутнал на пода. В резултат на това по-малкият брат пострадал при падането върху кучешка купа – тя се е разцепила на части, някои от които са наранили гърба му.

 

В спора Уилям също се опитал да убеди Хари, че иска да му помогне. „Сериозно ли?“ отвърнал Хари.

„Помагаш ми? Извинявай, така ли го наричаш? Помощ?“ 

 

Той също така упрекна по-големия си брат, че се държи като наследник и изобщо не желае да разбере чувствата на брат си като резерва. Именно към тази дума се отнася и заглавието на книгата.

 

  • Думата spare (резервен) идва от стара поговорка в кралските и аристократичните кръгове: първият син е наследник на титли, власт и богатство, а вторият се счита за резервен, ако нещо се случи с първородния

 

След това Хари помоли Уилям да си тръгне. Той скоро се върнал за де извини и казал, че съжалява. И добавил, че няма нужда Меган да разбира за това. 

 

"Искаш да кажеш, за това, че ме нападна?", попитал Хари. — Не съм те нападнал, Харолд — отвърнал брат му.

 

Съпругата на Хари първоначално не казала нищо, но видя драскотините и синините. След като научила за инцидента, според Хари, Меган не била изненадана или ядосана: „Тя беше ужасно тъжна“.

 

Според "Гардиън" фактът, че Хари винаги е бил "резервен", е обединяващата тема на книгата му. В нея той припомня историята как след раждането на най-малкия му син баща му принц Чарлз казал на съпругата си принцеса Даяна: "Страхотно! Ти ми даде наследник и резервен - моята задача е изпълнена."

 

Според изданието Хари наскоро е казал, че би искал да си „върне баща си и брат си“, но това е малко вероятно, предвид разкритията направени в автобиографията му. В книгата той също си спомня срещата с Чарлз и Уилям след погребението на принц Филип през април 2021 г. 

 

Бащата застанал между враждуващите синове и ги помоли: "Моля ви, момчета, не превръщайте последните ми години в страдание."


 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати