Меню

Избрани новини

Пикантерии

Арестуваха бившият свекър на Алисия и Преслава! Бирмата се предаде с адвокат!

Евлоги Станоев се издирва от средата на септември

Бащата на Жоро Малката Бирма Евлоги Станоев - Бирмата е арестуван, след като е отишъл с адвокат в Спец прокурата на улица "Черковна" 90 за да се предаде, научи репортер на LifeOnline.bg.

Три месеца разследващи издирват бизнесмена Евлоги Станоев, който бе обвинен задочно за участие в група за производство на нелегални цигари.

На 13 октомври и издирваният от Интерпол по-голям негов син Антон Станоев, известен като Средната Бирма, също се предаде в Спец прокуратурата, като съдът тогава му наложи постоянен арест.

Бившата съпруга на Станоев - Лидка Скалата беше задържана по време на спец акция във Велинград заради съмнения в съпричастност към разследваната групировка с мъжа си Евлоги Станоев – Бирмата. След като прекара денонощие в ареста бизнесдамата беше освободена поради липса на доказателства.

"Нямам нищо общо с бившия ми мъж от пет години. От тогава не съм го чувала и виждала, а от три години сме официално разведени. Нямам представа за неговия официален или неофициален бизнес. Не се интересувам от това какво прави, не знам дали извършва престъпления или не. Не поддържам отношения с този човек", заяви след ареста си Скалата.

Малкият син на Лидия и Евлоги – Георги имаше връзка с фолкпевицата Преслава и се прочу със скандалното си поведение, след като примата на Пайнер успя да се отърве от него той се захвана с нейната колежка от АРА Мюзик Алисия, която също вече е в графата бивши.

Репортер на LifeOnline.bg научи, че двете певици също са били привикани на спявка от разследващите за да обяснят какво знаят за бизнеса на бившия си любовник и родителя му.

Според прокуратурата Станоеви стоят зад 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и с. Ясен (Плевенско). По груби сметки на разследването месечният оборот от фабриките бил около 10 млн. лв.

Малката Бирма - Георги все още е в неизвестност.

На 24 август, когато се проведе първата акция, разследващите иззеха 42 тона тютюн и над 50 хил. кутии цигари. През септември спецчасти изведоха с белезници Евлоги Станоев – Бирмата от заведението му в София.

Тогава Спецпрокуратурата и Жандармерията затвориха сръбския ресторант "Бест", бившият "Кошарите", собственост на Голямата Бирма и извършиха претърсвания.

След като беше пуснат от ареста, Станоев избяга в чужбина и от тогава беше в неизвестност, но се предаде вчера.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза