Меню

Избрани новини

Музика

За посмешище! Криско, Килата и Венци бесни на Хазарта след парчето „Браво“ (видео)

Новите звезди явно са се разпознали в клипа към песента

След дългата „творческа ваканция“, която Ъпсурт си бяха дали, ето че фронтмена им и Ицо Хазарта се размърда и напомни за себе си.

Известно време той поседя в сянка и явно е наблюдавал тайничко развитието на родната „хип-хоп култура“ - сега се появи на светло за да вкара ред в нещата.

Появата му е шумно аплодирана от феновете и по презумпция предизвиква фурор. Не толкова въодушевени са обаче колегите му.

На прицела на лютите рими на Ицо Хазарта в „Браво“ са Криско, Килата, Павел и Венци Венц, Дара, Гери – Никол, СкандаУ и всички новоизлюпени рапъри, които залагат на комерсиалните текстове и „шармантна“ чалга визията.

Макар и да работят в тясно сътрудничество с компанията Facing The Sun, която стои зад “Браво“ и съсобственик в нея е самият Венцислав Сейчев, а.к.а. Бат Венци от „Ъпсурт", Крисковците хич не били доволни, че Хазарта си прави гаргара с тях и „стъпва по главите им“ за да трупа музикални и Пи Ар дивиденти, научи репортер на LifeOnline.bg.

Изброените по-горе творци от новата вълна се възмущавали от гротескния си вид представен в клипа, режисиран от вездесъщия Валери Милев, и никак не били щастливи от песента.

От всяка изречена рима в „Браво“ искри лъчиста доза сарказъм, ирония, критика и неприкрит гняв срещу опорочаването на истинския рап, какъвто го познаваме, и чалгализирането му от днешните актуални „звезди“.  

„Ето ги новите БГ звезди – имате много красиви бради, само да питам не ми се сърди, пееш ли ми или някой пърди?!“.

Критиката на Хазарта, който в началото е представен като тъмен кожен терминатор напомнящ на Дарт Вейдър, атакува поведението им в публичното пространство, стайлинга, участията им в готварски и риалити предавания и безочливото продуктово позициониране (каквото може да бъде забелязано и в клипа на „Браво").

На фона на наконтени кифли с изопачени силиконови устни и оскъдни дрехи, размятащи протестни плакати в защита на рапа с надписи като „Рап за децата ни", „Бъдеще за рапа", „Ниски цени на рапа" и „Дишаме отровен рап", Ицо Хазарта не си поплюва и дава урок на младите преобразен като древен учител по източни бойни изкуства, като в свирепа бойна схватка помита напорист да го пребие младеж само чрез… чантичка през рамо.

Авторът на римите Бат Веци не подминава и "модерният" език на невръстните си наследници:

„Имаш нов проект, демек си архитект, респект", и обобщава - „Твърде много рапъри и малко санитари", като сам той влиза в ролята на санитар.

С констатацията „Има недостиг на животновъди“ Ицо подчертава, че бранша се е напълнил с хора, на които очевидно мястото им не е там и ще е по-добре да отглеждат говеда в някоя високопланинска ферма далеч от звукозаписното студио и телевизията.

Образите на героите „нападани“ с рими от Хазарта са изобразени със събирателни елементи от визията на няколко актуални негови колеги, но въпреки това могат да бъдат разпознати по специфични детайли от външния им вид.

В галерията ТУК можете да видите няколко предположения на визуализацията.

Два дни след публикуването си в YоuTube, „Браво“ вече е #2 в набиращи популярност след чалгата на Галин и Лидия, и има на 1 милион преглеждания, факти които ни карат да  мислим, че парчето скоро ще оглави класациите и ще бърка в здравето на колегите му дълго време.

„Браво“ идва 16 години след излизането на музикалната сцена на тоталния хит "3 в 1", когато Ъпсурт и инстантния продукт обединиха сили, за да се изправят срещу предразсъдъците. Очевидно хранителния гигант не се е отказал от съвместната си работа с Робин Худ на рапа и го подкрепят и като архитект на този нов проект.

Христо Христов Петров, по-известен с професионалния си псевдоним Ицо Хазарта е роден на 19 декември 1979 година в София. Пише първия си хит "Нон-стоп", когато е на 18 години. Оттогава до днес той като част от триото Ъпсурт има десетки хитове, хиляди концерти и четири супер успешни албума, бил е съдия във формата „България търси талант“.

Той и Ъпсурт спокойно могат да бъдат наречени пионери и законодатели на рап културата у нас.

През 2019 г. Ицо се подготвя да издаде първият си самостоятелен албум.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза