Меню

Избрани новини

Риалити

Защо пак рапър спечели риалитито Биг Брадър?

Или как, за да спечелиш формата трябва да си преди всичко Човек

В последните три издания на Биг Брадър фаворит на публиката се оказва рапър. Но това е първото впечатление, което се набива на очи.

Ако надникнем под епидермалните реакции – „аууу, пак рапър“, „еййй рапър да си в днешно време“, ще видим, че всъщност и трите момчета, които спечелиха формата са възпитани, чувствителни и тихи.

Защото и в трите издания имаше и други рапъри – Папи Ханс, Ванко 1 и т.н.. Но те не спечелиха, нали така!?

Значи не е въросът в рапа, а във възпитанието, в морала, в поведението.

Защото българската публика узря, защото вече не избира първосигнално – простотията, крещящото, провокативното, позьорщината.

На българския зрител му писнаха – силиконки, джуки, екстеншъни, изкуствени мигли, ноктарлаци, правежи, пози, леконравно поведение.

Реалния живот стана толкова брутален в БГ, че хората зажадняха за нещо по-нормално, по-човешко, по-цивилизовано, по-земно, по-фино, по-естетично, поне от малкия екран.

И тримата т. нар. „рапъри“ Тото, Наско и Стефан, всъщност са едни кротки момчета, с морални устои, със съхранена ценностна система, за което най-вероятно заслуга имат техните родители, семейната им среда.

Повърхностните реакции на телевизионни философи и експерти, че трябва да си рапър, за да спечелиш този формат и че - гласували предимно тийнейджъри за тях и затова печелили, са изключително ефимерни.

Защото видимо не е така! Ако се вгледате и в тримата, в техния начин на комуникация, общуване, адекватност, реактивност към заобикалящата ги среда – ще видите едни стойностни млади мъже, за които възпитанието и морала все още са въпрос на чест, отбелязва репортер на LifeOnline.bg.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза