Меню

Избрани новини

Пикантерии

С уволнението на Гешев – Диана Димитрова се надява на справедливост по случая с Вергов (видео)

Юлиан Вергов за първи път бе посочен директно, двамата с актрисата имали любовна връзка

 

"Надявам се, че с новия главен прокурор моят случай ще бъде решен справедливо." , такива са надеждите на актрисата Диана Димитрова.

 

Тя подчерта, че независимо кой ще заеме поста на Иван Гешев, най-важното е да възтържествува законността. Преди няколко дни Димитрова даде пространно интервю в ютуб подкаста на Любо Жечев.

 

В него за първи път актрисата назовава насилника си поименно - Юлиан Вергов. Димитрова разказва също така, че преди да се стигне до побоя, с колегата си са имали любовна връзка. Актрисата говори пространно и за случката в гримьорната и реквизитора от сериала Михаил Чехларов.

 

Той твърди, че не е съгласен с колегите си, които се подписаха в отворено до медиите писмо, че побой не е имало. "Историята ми е разказвана много пъти през 2018 г., при това от хора, които са сложили имената си под писмото. Любопитно ми е как са получили внезапна амнезия. Дотук сме трима, които имахме доблестта да не забравим удобното. Надявам се и други да размислят", обяви Чехларов. Преди няколко месеца реквизиторът написа това и в социалката си, а актрисата постави под поста му следния коментар: "Истината винаги избива със страшна сила."

 


"Надявам се на основата на новите факти да се образува досъдебно производство", сподели още Димитрова. Тя подчерта, че наблюдаващият прокурор Иво Боев е определил гримьорката Велина Павлова като "ключов свидетел". Де факто и де юре нейните показания, че актрисата е политнала върху закачалки с дрехи, а не е била вдигната във въздуха, блъсната в стената, свалена на пода и ритана с кубинки от Юлиан Вергов, както описва самата Димитрова, стават формалният повод за отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство.

 

"Съвсем ясно се вижда, че Велина Павлова не иска да говори. Но тя трябва да има предвид, че едно е да влезеш в стаята на криминална полиция и да кажеш версията си, друго - да застанеш пред съда, когато знаеш, че за лъжесвидетелстване законът предвижда от една до пет години затвор", предупреждава Димитрова. Актрисата смята, че писмото на 30-те участници в "Откраднат живот" по инициатива на Павлова е "аматьорско изпълнение". "Тя не е знаела в какво се забърква", убедена е Димитрова.

 

Актрисата казва още, че като "обикновен гражданин" очаква всички случаи на насилие над жени, подобни на нейния, да стигнат до съда и жертвите да бъдат възмездени. "Аз дадох началния импулс и на много други жени, преживели насилие, да не мълчат. Избрах точния момент да оглася публично какво ми се случи", припомни актрисата.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза