Меню

Избрани новини

Клюкарник

СДВР разпитва актьори за побоя над Диана Димитрова!

Калин Терзийски призна, че е знаел за случая

 

От СДВР привикват свидетели на побоя над Диана Димитрова за да дадат показания за случилото се преди пет години. На спявка в столичната дирекция са били повикани голяма част от колегите на пострадалата актриса.

 

Всички те са помолени да разкажат какво знаят относно твърденията на Диана Димитрова, че е била брутално пребита от свой колега. От прокуратурата категорично отказват да разкрият имената на привиканите свидетели, но е факт, че разпитите текат с пълна сила.

 

Самата Димитрова отказва да коментира темата пред журналисти по съвет на адвоката си Антон Станков."Знам само, че са започнали разпитите на свидетели. Вече има няколко човека, на които от СДВР са снели показанията. Тук е важно да се уточни, че разследване не се води. В момента се прави предварителна проверка, която предстои да установи фактите около побоя и да събере достатъчно данни. На базата на тях наблюдаващият прокурор ще прецени дали данните са достатъчно категорични, за да се повдигне обвинение, и тогава и да разследват в истинския смисъл на думата", обясни ситуацията пред столичен ежедневник защитникът.Той допълва, че липсата на медицинско за нанесените травми затруднява доказването на побоя, който Димитрова твърди, че е отнесла на снимачната площадка. И че изминалите пет години от случая също не са маловажни.

 

АНКЕТА: Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Това е така, защото заради изтеклото време, свидетелските показания може да са неточни, може да се разминават, даже някои свидетели може да не помнят точно как се е стигнало до насилието.За момента с побоя се свързва името на Юлиан Вергов. Макар неизвестно защо Димитрова да не иска да посочи директно насилника си, актрисата вече няколко пъти направи намеци, че става дума именно за Вергов.

 

Самият той категорично отказва да коментира темата. За момента не е ясно дали Вергов е бил сред свидетелите, викани да дават показания в СДВР. Най-вероятно актьорът не е бил разпитван, защото наскоро претърпя операция на менискуса и е в болнични. Диана Димитрова използва случая, за да насочи отново вниманието към Вергов."Страхът е зло, бясно куче. Когато те ухапе, или се насираш, или започваш да правиш операции. СДВР тръпне в очакване", написа в социалната мрежа Димитрова.

 

Самата актриса бе разпитана по случая още миналата година на 20 декември. Там Димитрова е посочила името на насилника си. От прокуратурата категорично отказват да кажат за кого става дума.

 


Цялата история започна след пост на Димитрова във Фейсбук, в който актрисата обяви, че е била пребита по време на снимки за сериала „Откраднат живот“, където както е известно си партнира с Юлиан Вергов.

 

Жертвата пази фото доказателства, на които се виждат синините, цели пет години на стария си лаптоп. Но решава да ги покаже на цяла България едва в края на миналата година. Дни след публикацията Софийската районна прокуратура се самосезира.

 

"Преди пет години бях насилена от човек, чието име няма да кажа. Не знам как да се изразя, още не мога да си простя, че не взех мерки тогава" - написа в профила си в социалната мрежа актрисата.

 

Няколко дни по-късно даде още пояснения по случая:

 

"Преди пет години се случи нещо ужасно, страшно и срамно. Срамно е, че замълчах. Срамно е да продължаваме да мълчим и да гледаме ежедневни убийства и насилие над деца, животни, мъже и жени. Притеснявам се, че България се е запътила стремглаво към дъното, откъдето изплуване няма", написа Димитрова, но отново не назова кой я е бил.

 

За сметка на това последва нов пост с конкретни подробности по случая.

 

"Трима колеги ме завариха на земята, след като ме повали в гардеробната. След като паднах, получих силен шут в лицето", обяви Димитрова.

 

Докъде ще стигне проверката на побоя, предстои да разберем. А междувременно в АНКЕТАТА на LifeOnline.bg изследваме читателската нагласа относно случая.

 

Повече от половината гласували вярват на Диана, 22% оправдават насилието над нея с някаква причина, по-малко са тези, на които не им се вярва тя да е жертва и я обвиняват, че използва името му за да си направи пиар.Писателят Калин Терзийски  сподели, че знае кой я е бил:

"Да, сподели ми още преди години какво е станало, дори и човека, който й го е причинил, но аз няма да съм този, който ще го посочи. Тогава не обърнах много внимание на думите й, тъй като в тези среди насилието е често срещано явление. Но явно много й е било болно на душата, за да изригне така в нета."

 

Това сподели Калин Терзийски, човекът, който е написал две книги за Диана Димитрова, в едната от които дори споделя за силните си чувства към актрисата.

 

"Винаги сме се подкрепяли взаимно, направихме много един за друг", уточнява Кайо, който също като Диана рисува и прави изложби.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати