Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Бияч на жени и в „Комиците“ – Съпругата на Васил Драганов – Андреа разказа за тормоз и насилие от години!

Снимка: кадър от предаване

Той отне децата им въпреки съдебното решение тя да ги отглежда

 

Насилието над жени в България винаги е съществувало потулено в долапите на семейния срам,

 

и ако досега се смяташе, че този битов проблем се отнася до по-простоватите и неграмотни семейства, сега все по-често се появяват доказателства, че дори публично известни мъже със статут на общественици си позволяват да тормозят партньорите си.

 

Пресен е случаят с актрисата Диана Димитрова, за чийто насилник е заподозрян обичаният от мнозина Юлиан Вергов, а вече широко известно става, че и друг негов колега не цени женското достойнство на партньорката си, която дори го е дарила с деца.

 

Става въпрос за актьора от „Комиците“ и „Столичани в повече“ Васил Драганов.

 

За тежката драма, която екс съпругата му Андреа Драганова - журналист по професия - е търпяла години наред, за тормоза и насилието, тя се престрашава да говори едва сега след като той си позволи да я унижи публично.

 

В социалните мрежи тя споделя сърцераздирателната си история, която е достойна за особено драматичен сериал.

 

Андреа признава, че отдавна отлага момента, в който да разкаже на света за страданията и мъката, които я душат, защото е вярвала, че може да избегне разкриването на най-личния си свят публично, в името на своите деца. В крайна сметка тя осъзнава, че това не може да продължи.

 

 

Кутията на Пандора отключи едно телевизионно интервю на Васил Драганов.

 

Интервю, в което тя е оклеветена брутално от ефира на Обществената телевизия – БНТ, то е последвано от грозни злословия и лъжи за нея пред нейни колеги журналисти.

 

„От човека, който в една голяма част от живота ми беше целият ми свят. Бившият ми съпруг – актьорът Васил Драганов, обяви че съм изоставила семейството си и съм „бременна от квартален кебапчия“. „, пише Андреа във Фейсбук.

 

Тя добавя, че след изречените от него лъжи в социалните й профили валят обиди, че е лоша майка и пропаднал човек. Телефонът ѝ звъни непрекъснато – все колеги, търсещи коментар.

 

Затова тя решава да се обърне към всички, които я познават и осъзнават с каква тиня се опитват да я залеят, така и към останалите, които не я познават, но вече са я осъдили.

 

Моята истина е много по-различна, от това, което смятате – пише Андреа - В продължение на много години аз бях жертва на физически и емоционален тормоз, който премълчавах от любов към децата си и към съпруга, който на моменти „превърташе“ и ставаше друг човек, когото не можех да позная.

 

С времето тези епизоди ставаха все по-продължителни.

 

Андреа споделя, че след като е била принудена да напусне семейното жилище, съдът временно присъжда отглеждане на децата от майката.

 

Васил Драганов обаче скрива децата и тя не ги вижда повече от година – „Който е бил в подобна ситуация, знае, че полицията не се намесва.

Ако едната страна постъпи достатъчно брутално, а другата спазва закона и разчита на съда и адвокатите, вместо на груба сила, то втората е обречена. „, прави мрачно заключение Андреа.

 

АНКЕТА: Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Следват мъчителни месеци, докато тя се разкъсва вътрешно и прави всичко, за да види децата си, те стават обект на непрекъсната манипулация, че майка им ги е изоставила, защото не е добра и не ги обича.

 

„Лъжи! Именно заради Любов и Давид бях готова да преглътна всичко – клеветите пред познатите ни, лъжите за мен, денонощния тормоз по телефон и със съобщения, заплахите.


Повече от две години  мълчах упорито от страх, че защитавайки себе си публично, ще навредя на Васил, който – добър или лош, е баща на моите деца и винаги ще бъде част от живота ми.

Моля се само Любов и Давид, с които отново имам връзка отскоро, някой ден да разберат мотивите ми да говоря днес и ще ми простят за това, че разказах семейните ни тайни.“, споделя мъката си майката, която продължава да се бори за децата си.


 

 

Тя разкрива, че е била физически и психически малтретирана, наричайки себе си „жертва на физическо насилие многократно, но повече болеше от емоционалния тормоз през годините“.

 

При развода е съдила бившия си съпруг заради ударите, но се отказала от това дело в името на споразумение за споделени родителски права и възможност да бъде с децата си.

 

В момента тя ги вижда редовно, вярвайки че най-тежкото е минало. Любов вече е почти на 18 и е прекрасна млада дама, която скоро ще е самостоятелна.

 

Давид вече ходи на училище – той е във втори клас, когато настъпва края на семейството им и дълго време е принудително ученик от къщи, защото баща му плаши и него, и училището, че „лошата му майка“, ще го отвлече.

 

Омерзената съпруга спестява зловещите подробности, но разказва за неизброими жалби, които като жертвата е пускала през годините и за тежките сблъсъци с бюрокрацията, бездушието и безсилието.

 

Сега Андреа си поема дълбоко дъх и признава, че диша свободно, като нов и чист човек, добър и свободен.

 

„Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и очаквам дете. Именно затова толкова боли, че човекът, когото някога обичах най-много на този свят, реши да ме съсипе по телевизията, в която някога съм работила.

 

Децата ми живеят при Васил, това е истина. Никога не съм искала от тях да ги изведа от дома, в който са израснали и обичат. Аз плащам издръжка. Грижа се за тях, когато баща им благоволи, в дома, който някога беше и мой.

 

Аз съм безплатна детегледачка, готвачка и прислужница. Но съм готова на всичко, за да бъда майката, от която се нуждаят!“, продължава изповедта си майката, която вече не може да бъде пълноценна майка.

 

 

Като журналист Андреа е имала хиляди възможност да търси публичност през годините, но не е искала, защото отчаяно се е надявала това да се размине.

 

„Сега говоря, защото, ако продължа да мълча, трябва да спра да живея. Хората, които не виждат ада, в който живях, ще повярват, че съм изоставила децата си. Не е честно към близките ми.

Няма да имам очи да застана пред колегите си. Няма да мога да се представя с името си. Истината е, че и в момента съм обект съм на брутален тормоз от бившия ми мъж.


Той лъже наши познати, че ме е видял пияна, изнасилил ме е и сега вероятно детето ми е и негово. Лъжи, разбира се. Нощем ми пише, ужасяващи неща за новия живот, който нося под сърцето си…


Мислех да покажа чатовете, но вече не виждам смисъла. Исках и право на отговор в БНТ, но за едната минута, която ми предлагат, няма да мога да кажа нищо и само ще се видят сълзите ми.

Просто трябваше да разкажа своята история, която отчаяно исках да ви спестя...“, завършва дългия си и мрачен, но пълен колкото с огорчение, толкова и с надежда разказ Андреа.

 

Разказът на Андреа идва с актуализирането на дискусията от необходимостта за ратифициране на Истанбулската конвенция, която в по-голямата си част е предназначена за превенция на домашното насилие над семейни партньори, жени и деца.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУКПопитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати