Меню

Избрани новини

Клюкарник

Онлайн концерти завлякоха с пари Гери Турийска: Спрете да въртите песните ми, ще си търся правата!

Връщате се във времето на бир-фестове и концерти по градинки

 

Онлайн концертите, които безработните в момента музиканти правят в мрежата ощетяват с пари поетесата и певица Гергана Турийска, за което самата тя се оплака.

Тя е автор на текстовете на песни на изпълнители като Графа, Мария Илиева, Нина Николина, Рут Колева и много други. Мъжът й -  композиторът Ясен Козев е председател на Управителния съвет на „Музикаутор” – сдружението, което защитава авторските права.„Скъпи изпълнители.

Напомням ви, че вие лично не можете да се отказвате от правата на своите автори в декларации или договори. Нашите авторски права, не са вашите изпълнителски. Напоследък се наблюдава тревожна тенденция с безплатните онлайн стрийминг концерти.

Първо, защото се връщате във времето на бир-фестове и концерти по градинки.

Трябваха ви години, след като безплатната музика спря, за да научите хората да си плащат дори 5 лв, за да ви слушат в клубовете. Спомнете си го!

И второ, защото нарушавате закона, подписвайки ме.

На никого не съм давала право да изпълнява мое авторско съдържание, в концерти, които няма да бъдат отчислявани авторски и сродни права. Отговорност носят всички подписали ме. Иначе, браво че вдигате духа на нацията, само не прекалявайте, че току виж на публиката й омръзне да гледа по три концерта на вечер...

Също така, на никого, никога не съм разрешавала да дава на музикални телевизии, които карат изпълнителите да подписват декларации за авторски права, подобно разрешение!

BOX TV не би трябвало да въртят мои произведения. Ако забележа друго, ще си потърся обяснение и за това. Ако случайно ми въртите песните- спрете! Благодаря!", отсече 35-годишната блондинка.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати