Меню

Избрани новини

Риалити

Невероятна история! В „Гласът на България“ се състезава дъщерята на жестоко убит за 1200 лева

Смъртта на баща й дълго беше тема номер едно в криминалните хроники

Студентката по ветеринарна медицина, санитарка в „Пирогов“ и талантлива певица. Това бяха основните акценти от представянето на Мария Пашалийска при явяването й на кастингите за новия сезон на „Гласът на България“.

Зад чаровната й усмивка и жизненост обаче се крие голяма лична драма, която години наред беше тема номер едно в родните криминални хроники - убийството на баща й Иво Пашалийски, пише ХотАрена.

На 2 юни 2000 г. трупът на издателя е открит във ваната в апартамент в столичния хотел „Хемус“, който е ползван като офис на фирмата на Светлин Вълчев-Сивия.

Именно Сивия е основният заподозрян за убийството, а поводът е дълг на Иво Пашалийски в размер на 1200 лева - пари, които той е трябвало да вземе като комисионна по сделка с продажба на вестникарска хартия.

Светлин Вълчев е бивш офицер от службите, издател на мемоарите на Тодор Живков, а официално се представя като бизнесмен. Името му обаче се свързва с ръководството на БСП, а в някои фирми е партньор на известни имена от политиката и хора, близки до властта.

Чест гост е в кабинета на тогавашния президент Георги Първанов. Според семейството на Пашалийски и на техни близки, именно тесните му връзки с хора от висшите етажи, са били причината той да не излежи нито ден от наложената му 15-годишна първоначална присъда, а делото срещу него днес да се определя като едно от най-дълго водените от родната съдебна власт.

Въпреки че Мария е невръстно бебе, когато баща й е зверски пребит и буквално обезобразен от удари с тежък предмет и ритници, тя израства, следейки от близо всичко, свързано с убийството. Защото делото се води 15 години, а баба й Мария не успява да дочака окончателната присъда, която съдът налага през 2015 г. - 12 години лишаване от свобода, пише "Уикенд".

Причините за дългото отлагане са много - от неявяване на ключови свидетели, които според запознати са били заплашвани, че ще им се случи същото като Пашалийски, до липсата на основния обвиняем в деня на четене на пледоарията - 7 юни 2013 г. Тогава адвокатите на Вълчев носят медицинско, с което се обяснява, че клиентът им е с кръвно 190 на 125и искат поредно отлагане на делото.

Именно това е моментът, в който нервите на вдовицата на издателя Пашалийски - д-р Ния Сърбянова, не издържат и тя започва да крещи в съдебната зала, че вече трябва да се приключи с този 13-годишен, дотогава цирк. Явно на съдията по делото също вече му е дошло до гуша и на 21 юни делото вече е с окончателна дата и най-накрая се стига до присъда.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати