Меню

Избрани новини

Риалити

Невероятна история! В „Гласът на България“ се състезава дъщерята на жестоко убит за 1200 лева

Смъртта на баща й дълго беше тема номер едно в криминалните хроники

Студентката по ветеринарна медицина, санитарка в „Пирогов“ и талантлива певица. Това бяха основните акценти от представянето на Мария Пашалийска при явяването й на кастингите за новия сезон на „Гласът на България“.

Зад чаровната й усмивка и жизненост обаче се крие голяма лична драма, която години наред беше тема номер едно в родните криминални хроники - убийството на баща й Иво Пашалийски, пише ХотАрена.

На 2 юни 2000 г. трупът на издателя е открит във ваната в апартамент в столичния хотел „Хемус“, който е ползван като офис на фирмата на Светлин Вълчев-Сивия.

Именно Сивия е основният заподозрян за убийството, а поводът е дълг на Иво Пашалийски в размер на 1200 лева - пари, които той е трябвало да вземе като комисионна по сделка с продажба на вестникарска хартия.

Светлин Вълчев е бивш офицер от службите, издател на мемоарите на Тодор Живков, а официално се представя като бизнесмен. Името му обаче се свързва с ръководството на БСП, а в някои фирми е партньор на известни имена от политиката и хора, близки до властта.

Чест гост е в кабинета на тогавашния президент Георги Първанов. Според семейството на Пашалийски и на техни близки, именно тесните му връзки с хора от висшите етажи, са били причината той да не излежи нито ден от наложената му 15-годишна първоначална присъда, а делото срещу него днес да се определя като едно от най-дълго водените от родната съдебна власт.

Въпреки че Мария е невръстно бебе, когато баща й е зверски пребит и буквално обезобразен от удари с тежък предмет и ритници, тя израства, следейки от близо всичко, свързано с убийството. Защото делото се води 15 години, а баба й Мария не успява да дочака окончателната присъда, която съдът налага през 2015 г. - 12 години лишаване от свобода, пише "Уикенд".

Причините за дългото отлагане са много - от неявяване на ключови свидетели, които според запознати са били заплашвани, че ще им се случи същото като Пашалийски, до липсата на основния обвиняем в деня на четене на пледоарията - 7 юни 2013 г. Тогава адвокатите на Вълчев носят медицинско, с което се обяснява, че клиентът им е с кръвно 190 на 125и искат поредно отлагане на делото.

Именно това е моментът, в който нервите на вдовицата на издателя Пашалийски - д-р Ния Сърбянова, не издържат и тя започва да крещи в съдебната зала, че вече трябва да се приключи с този 13-годишен, дотогава цирк. Явно на съдията по делото също вече му е дошло до гуша и на 21 юни делото вече е с окончателна дата и най-накрая се стига до присъда.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати