Меню

Избрани новини

Клюкарник

Между живота и смъртта! Мис България чака 10 дни любимия да се събуди от кома!

След тежък удар съпруга й е с три кръвоизлива в мозъка

 

Мъжът на „Мис България - Свят“ от 2017 Вероника Стефанова – Филип, е изпаднал в кома за 10 дни. До състоянието му се е стигнало след тежък удар и последвали три кръвоизлива в мозъка.

 

Инцидентът се е случил преди година след като семейството направило погача след раждането на втората им дъщеря. По-късно вечерта Филип излязъл да разходи кучето от порода кане корсо, големият звяр тежи близо 80 кг.

 

Филип видял, че гаражната им врата не е затворена. Замахнал с една ръка, тъй като с другата държал домашния любимец. От шума той се стреснал и го дръпнал. Филип залитнал и падайки ударил главата си.

 

„Качи се след известно време, много по-късно видях, че заспива за 12 минути на камерите веднага след удара. Каза ми, че е уморен. Имахме дълъг ден. След 30 минути започна да повръща.

Изтичах до аптека, казаха ми, че се е отровил. Отказа да приема лекарства. На следващия ден ту се будеше, ту заспиваше. Беше заспал в банята. Извиках негови приятели. Знаех, че се случва нещо лошо.

Извикахме линейка, която дойде след един час. Казаха, че не е нито инсулт, нито инфаркт. Не знаех, че е падал, нямаше капка кръв…  Главата щеше да му се пръсне от болка. Скенерът показа, че има три кръвоизлива в главата, изместили мозъка. Казаха, че шансовете за живот са минимални.

Докторът ме предупреди. Знаех, че има два изхода. Хванах го за ръката и му казах, че едната му дъщеря е на 2 г., а бебето е на 40 дни. Влязох при него, помолих го да остане“
, разказва през сълзи за тежкия инцидент Вероника.

 

През десетте дни след три тежки операции, в които Филип е бил в кома, Стефанова е приемала лекарства за успокоение и сън, но без ефект.

„Докторът каза: След такива случаи аз започвам да вярвам все повече в Бог!“. Най-лошото, което човек може да види, е коридорът – аз и останалите хора, дошли да видят своите близки… Успокоявахме се взаимно. Не си казвахме „здравей“, а само – реагирали на допир“, допълва миската.   

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Veronika Stefanova (@vscarolines)

 

В крайна сметка всичко завършва със щастлив край, а Вероника изля радостта и благодарността си в социалните мрежи:

 

„Днес семейството ми празнува живота!

Преди една година, вечерта след погачата на малкото ни бебе, моят любим мъж претърпя инцидент. Беше в състояние несъвместимо с живота, след тежка операция, която продължи няколко часа, които минаваха като дни, кома която беше 10 дни, а ми се стори като месеци той се събуди здрав и още по-див.

Сърдечно благодаря на героя в нашия живот д-р Нурфет Алиоски, за това че спаси живота му, за трите операции, които извърши освен с ръце и със сърце, благодаря му за това че мъжът ми е жив, а децата ми имат баща. Никога няма да забравим какво направихте за нас!
Благодаря на Господ, за това че върна Филип в живота ни!


Благодаря на Филип, за това че остана при нас и не ме остави сама, за това че ще отгледаме заедно децата ни и сме по-щастливи от всякога!
Благодаря на силната ми свекърва, че въпреки че губеше сина си, даваше на всички надежда, че той ще се оправи!


Благодаря на моят брат д-р Цанко Стефанов,който дойде веднага от Англия, за да е до нас и ни помагаше в лечението!
Благодаря на Любо Василев, за това че беше всяка минута до нас и се бореше и молеше за Филип наравно с мен.


Благодаря на майка ми и баба ми, които поеха грижите за децата ни, докато бях в болницата.
Благодаря на всички наши близки и приятели, които бяха до нас, молеха се, помагаха с информация и ни подкрепяха!“.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза