Меню

Избрани новини

Фен зона

Магапаса и Денислава направиха погача за бебето (снимки)

Малкия Петър е второ дете за изпълнителя и първо за приятелката му

 

Добрин Петров, известен като поп-фолк певеца Магапаса, се прибра в родината за да направи погача на новороденото си дете от връзката му с красавицата Денислава Динкова.

 

Родителите и бебето долетяха от САЩ в България седмица след настъпването на Новата Година за да запознаят новия член на семейството с родата.


Семейната сбирка съвпада с 40-ия ден от раждането на малкия Петър за когото жените от двете фамилии спретнаха ритуала наричане или погача.

 

 

Погачата на нашия Петър! ???? Нека животът ти бъде толкова сладък колкото си и ти! Орисан беше с най-прекрасните пожелания,...

Публикувахте от Magapasa Dobrin Petrov в Събота, 9 януари 2021 г.

 

Както традицията повелява, мъже не могат да присъстват на ритуала, тъй като обичаят изисква той да се изпълнява само от жени.

 

На снимките е майката на бебето, която е малко по-голяма от 21-годишната дъщеря на певеца, родена от връзката му с колежката Мая.

 

Сбирката спазва мерките за превенция от заразяване с коронавируса - присъстващите са малко, събрани в просторна стая и възможностите за разпространение на зарази са сведени до минимум.

 

Главния герой на събитието е облечен в деним панталонки, синя ризка и елегантна папийонка. Цялото парти е подчинено в синьо, за да приляга на малкия юнак.

 

Ритуалът Наричане или Погача се прави след 40-ят ден от раждането, защото се смята, че до тогава „родилката е нечиста“. Затова в миналото точно на този ден свекървата водела родилката на „Чиста молитва“ в църквата, за да се „очистят“  майката и детето.


На трапезата се събират само най-близките жени, които носят подаръци за бебето и сладки лакомства за майката (за да й е сладка кърмата, за да е и сладък животът на бебето й).

 

Всяка гостенка, подобно на орисниците от приказките, поднасят дарове за бебето и наричат животът му да е изпълнен с радост, щастие, късмет, здраве, любов, разум, богатство и благополучие.

 

Щастливото семейство ще остане още малко при роднините, преди отново да се завърне в Чикаго, където трайно се е установило.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати