Меню

Избрани новини

Клюкарник

Не, на традициите! Криско не направи “Погача” на бебето?!

Миналата седмица бебето им стана на 40 дни

Бебето на Криско вече е на месец и половина, но няма индикации рапъра и приятелката му Цвети да са спретнали така популярния ритуал „Погача“.

От акаунтите на двойката в социалните, които те ползват като че ли повече за рекламни цели, не става ясно дали рапърът и бившата му танцьорка са спазили обичая както миналата сряда направиха колегата му Тото и гаджето му Кристин, за което първо писа LifeOnline.bg.

Припомнете си, че Цвети направи Криско татко по същото време 21 септември и го дари с момиченце на име Амая.

Миналата сряда половинката на Тото от СкандаУ събра петнайсетина приятелки и колежки за да орисат съдбата на Доминик, който се пръкна на бял свят на 21 септември.

Ритуалът представлява представянето на бебето пред света с погача за здраве. На това събитие присъстват само най-близките и позитивни жени, които носят подаръци и паричка за бебето, и сладко за майката - орисници. Яде се предимно сладко и лек ликьор, за да е сладка кърмата на майката.

Всяка гостенка, подобно на феите от приказката за „Спящата красавица”, поднасят подаръците на „мъничето”, наричайки животът му да е изпълнен с щастие, късмет, здраве, любов, разум, богатство, благополучие,… това е така нареченото „орисване“.

ОЩЕ ЗА „ПОГАЧАТА“ НА ДОМИНИК ЧЕТИ ТУК!


 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза