Меню

Избрани новини

Звездите

Азис работи без пари за „Вип Брадър“

Сметките и картите на певеца са запорирани

Проблемите на Азис с данъчните продължават. Сметките на певеца са под запор от съдебен изпълнител, а чалга кралят не може да използва и своите дебитни карти.

Решението за запора, поискан от НАП, включва и всички бъдещи вземания на певеца, сред които са и парите от "ВИП Брадър".

В момента изпълнителят се е върнал към позабравеното си амплоа на телевизионен водещ и се изявява редом с Алекс Сърчаджиева в дейли епизодите на „ВИП Брадър“.

Според една от версиите, ромският славей получава парите си през фирма, която не е свързана с името му.

Сега обаче стана ясно, че хонорарите от теле изявите му директно ще влизат за погасяване на дълговете му към държавата.

Проверка на репортер на LifeOnline.bg показа, че към 19 септ. 2018 Васил Боянов дължи 434 540.49 лева на хазната.

Първоначалният дълг се е свил, след като при трети опит през миналата година данъчните продадоха за около 260 хил. лв. негов апартамент в столичния квартал "Манастирски ливади".

До решението за искане на запор на сметки и дебитни карти на певеца пък се стигнало, след като в НАП са получили множество сигнали, че за да избегне бирниците, шоуменът пробва схема за получаване на хонорар под формата на дарение.

Спорният дълг на Азис, за който се търси погасяване, включително и чрез хонорара му от шоуто VIP Brother, е установен с ревизия. Тя е за 2015 г., когато певецът не се е регистрирал по ДДС, веднага след като доходите му надхвърлили 50 000 лв., както е по закон. След като няма доброволно погасяване на дълг от 200 000 лв., данъчните завеждат дело, а Азис обжалва.

През това време сумата набъбва заради наказателните лихви. Съдът разрешава на НАП да събере дълга си като запорира имот на певеца. Той обаче прехвърля имуществото на майката на дъщеря му в опит да спаси парите от продажбата. НАП обжалва прехвърлянето, съдът обявява сделката за недействителна и след търг данъчните погасяват част от задължението на певеца към държавата, описва мъките на Василка HotNews.bg.

Припомнете си, че както първо LifeOnline.bg съобщи, Азис се е настанил в огромна къща в баровски квартал сгушен полите на Витоша. Певецът е направил сделката миналото лято, но пази всичко в строга тайна, докладва източник.

Всичко за новата придобивка на Азис чети ТУК!Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза