Меню

Избрани новини

Звездите

Анджелина Джоли спечели дело срещу Брад Пит за френското шато (видео)

Актрисата продаде своя дял на руски олигарх

 

Анджелина Джоли (47) победи Брад Пит (58) в съда. Актьорът обвини бившата си жена, че е продала тайно своя дял от френската винарна Шато Миравал, която е тяхна съвместна собственост. 

 

Купувачът се оказа руският олигарх от списъка на Forbes Юрий Шефлер.

 

Припомнете си, че ви разказахме през февруари, че Пит обвинява Джоли, че е продала своя дял от винарския бизнес на руския олигарх и собственик на SPI Group Юрий Шефлер

 

Пит, който притежава 50 % от бизнеса помоли съда да анулира сделката на бившата си жена на стойност 60 млн. долара. В исковата молба той посочи, че Джоли никога не е искала съгласието му за продажбата на част от имота и умишлено е скрила условията на сделката от него.

 

В резултат на това "Шефлър подкопава способността ми да управлявам винарната", отбеляза актьорът. Той поиска от съда да прекрати сделката и да задължи бившата съпруга да плати обезщетение. 

 

Представителите на Джоли поискаха Брад Пит да предостави на съда документи, които да докажат незаконността на продажбата на нейната половина от винарната. Онзи ден съдът в Лос Анджелис застана на страната на актрисата и се произнесе в полза на Джоли.

 

"Всеки разумен човек би се зарадвал, ако SPI Group стане негов бизнес партньор. Те имат първокласен маркетинг и дистрибуция. Той просто не може да види отвъд омразата си към Джоли", казаха представители на актрисата.

 

Пит и Джоли купиха имението Chateau Miraval, на чиято територия отглеждат селектирани сортове лозя, през 2008 г. в момента имота се оценява на 164 млн. долара.

 

Шатото се превръща в истинска страст на актьора и има постижения на „многомилионен бизнес“ благодарение на неговите усилия, докато Джоли не направила нищо за успеха на проекта, коментират приближени. 

 

Той ремонтирал и обзавел жилищните сгради със свои средства, поканил най-добрите технолози във винопроизводството за да направят най-елегантното розе, с което се прочу шатото.

 

Освен това в сградата има оборудвано и професионално звукозаписно студио, в което са записвали величия от ранга на Елтън Джон и Тина Търнър. По тази причина от винарната пускат и луксозна винена сериа наречена „Студио“.

 

Още за Шато Миравал прочети ТУК!

 

Основното твърдение на Пит е, че той и Джоли са имали споразумение да не продават дяловете си в бизнеса без взаимно съгласие, но Анджелина е нарушила това споразумение.

 

Припомняме, че Брад Пит и Анджелина Джоли се разделиха през 2016 г. Те се разведоха официално едва три години по-късно.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати