Меню

Разцъкай

Великият дизайнер! Сериал разказва за изкачването на скандалния Карл Лагерфелд до модния Олимп (трейлър)


“Да станеш Карл Лагерфелд” вече започна по Disney+

 

Поредицата “Да станеш Карл Лагерфелд” се фокусира върху шеметния път към успеха на легендарната парижка модна икона. Париж, Монако и Рим, 70-те, блясък и его, големи партита и разрушителни страсти – това е историята на Карл, преди да стане Карл Лагерфелд.

Мини-сериалът ще пренесе зрителя в света на модата на 70-те години, където Карл Лагерфелд е просто поредното неизвестно име в поредица от амбициозни млади моделиери.

Всичко се променя, когато той среща очарователния, но своенравен млад денди Жак дьо Башер. Докато се опитва да спечели сърцето на Жак, Лагерфелд е принуден едновременно да се изправи срещу своя приятел – и съперник – Ив Сен Лоран, който благодарение на дизайнерския си гений вече се е наложил в света на висшата мода.

В продължение на шест 45-минутни епизода младите модни дизайнери се състезават за одобрението един на друг, но вечният двигател винаги е един и същ – ненаситна амбиция и желание да запишат името си в историята на модния свят.

 

„Да станеш Карл Лагерфелд“ / СНИМКА: DISNEY +

Главната роля в минисериала, чиято премиера беше на телевизионния фестивал в Кан, се изпълнява от Даниел Брюл, познат на почитателите на немското кино от филмите „На Западния фронт Всичко е спокойно“ на Бергер и „Сбогом Ленин!“ на Бекер. По-малко запознатият с немското кино зрител може да го разпознае от участието му в легендарния филм на Тарантино „Бесни копИлета” и франчайза „Капитан Америка” от вселената на Marvel.

Ролята на майор Жак дьо Башер в поредицата се играе от Теодор Пелерен, изгряваща звезда, който може би е познат на ценителите от носителя на Сребърна мечка на Берлинския международен филмов фестивал „Никога, рядко, понякога, винаги“ или от филма на мултиталантливият квебекец Ксавие Долан „Това е само краят на Света“.

Младият Ив Сен Лоран е изигран от Арно Валоа, който участва в победителя на филмовия фестивал в Кан за 2017 г., 120 BPM (120 удара в минута).

Сериалът разказва и за модни и културни дейци, които са били част от кръга на Карл Лагерфелд през онези години, като моделиерката и дизайнер Палома Пикасо, дъщеря на художника Пабло Пикасо, въплътена в сериала от създателката на модерната френска модна марка Rouje, Джейн Дамас или легендарната актриса Марлене Дитрих, чиято роля играе Съни Мелес, известна с филма „Триъгълник на тъгата“.

 

„Да станеш Карл Лагерфелд“ / СНИМКА: DISNEY +

На братята Галперин, които създадоха музикалната партитура за популярните мини-сериали „Сцени от брачен живот“ и „Еленче“, е поверена музиката за сериала.

Тази година се навършват пет години от смъртта на Карл Лагерфелд, но неговото наследство е оставило незаличима следа в света на модата. Темата на най-престижното събитие в света на модата Met Gala миналата година например бе дело на Лагерфелд. Не е изненадващо, че историята за възхода на Лагерфелд на модния Олимп най-накрая е филмирана.

„Да станеш Карл Лагерфелд“ (англ. Becoming Karl Lagerfeld ) е съвместна идея на Disney+, Gaumont и Jour Premier. Сюжетът е базиран на бестселъра „Кайзер Карл” на Рафаел Беке.

Зрителите в България могат да гледат всичките шест епизода от мини-сериала в стрийминг платформата Disney+ от 7 юни.

 

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар