Меню

Разцъкай

Надникваме в най-ексцентричното имение на покойния Пиер Карден за 350 млн. евро(галерия)


„Bubble Palace“ се нарежда сред едни от най-скъпите имоти на пазара

 

На 29 декември 2020 почина световноизвестният моден дизайнер Пиер Карден, който притежаваше няколко забележителни архитектурни имения - замъка на маркиз дьо Сад, двореца на Казанова и др.

 

Списание "ELLE" обаче показа най-необичайната недвижима собственост на Карден, която се намира в Теул сюр Мер близо до Кан, Франция.

 

Имението на твореца прилича повече на извънземна структура от научно-фантастични филми. Поради сферичните си форми имението е наречено "Дворецът на мехурчетата".

 

Построен е между 1979 до 1984 г. от унгарския архитект Анти Ловаг за френския индустриалец Пиер Бернар. Първоначално е трябвало мястото да бъде хотел, но след смъртта на Бернар проектът остава недовършен.

 

 

През 1991 г. Карден купува вилата и я завършва. С течение на времето къщата се превърна в място за престижни приеми. Имението е било домакин на ревюта на "Диор", презентации на "Рено", "Ролс Ройс" и т.н.

 

Общата площ на къщата е 1200 квадратни метра. Разполага с 10 спални, множество басейни, градини, изкуствени водопади и собствен 500-местен амфитеатър с изглед към морето.

 

През пролетта на 2016 г., след петгодишен ремонт, известният "Bubble Palace" беше пуснат за продажба за 350 милиона евро като така се нареди сред най-скъпите на европейския пазар, но досега никой не го е купил.

 

"Градините, водните езера и плувният басейн се събират в рай -предшественик, простиращ се на повече от 8 500 квадратни метра земя", се казва в уебсайта на Christie's International Real Estate, където се продава имението. 

 

 

„Независимо дали поради икономически причини или поради липса на технически решения, човешките същества са се ограничили до кубчета, пълни със задънени улици и ъгли, които възпрепятстват нашето движение и нарушават хармонията ни“, обяснява архитекта на футуристичния проект. 

 

Според него правите линии са "агресия срещу природата", човешката природа да бъде по-конкретна.

 

Интериорът на двореца е декориран като произведение на изкуството, като стенописи от Patrice Breteau, Jérôme Tisserand, Daniel You, François Chauvin и Gérard Le Cloarec украсяват лабиринтните коридори и стаите с форма на балон. 

 

Модният дизайнер Пиер Карден почина в клиника в предградията на Париж на 29 декември на 98-годишна възраст. 

 

 

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар