Меню

Разцъкай

Илон Мъск живее в скромна модулна къща на 35 квадратни метра (галерия)


Жилището му струва само 50 000 долара

 

Милиардерът и съсобственик на Tesla и SpaceX Илон Мъск се задоволява с малко - сега той живее в скромен модулен дом от само 35 квадратни метра, където има само основни удобства.

 

Един от най-богатите хора на планетата преди година и половина обяви, че ще се отърве от „физическото имущество“ и вече е продал шест имения в Калифорния, които притежава. 

 

Остава да се намери купувач за друга къща в Кристал Спрингс, която предприемачът продава за 37 милиона долара

 

До решението му се стигна след като стана ясно, че Мъск не е плащал федерални данъци върху приходите през 2018 г. и е платил под 70 хил. долара през 2015 и 2017 г..

 

Представител на IRS съобщи, че за разкриването на тези факти за милиардера е сезирано Федералното бюро за разследване (ФБР).

 

След доклада  Мъск написа в Twitter, че ще продължи да плаща данъци върху доходите в Калифорния в съответствие с прекарваното време в щата, което по думите му ще бъде значително.

 

 

 

А, самият той междувременно се установи близо до завода на своята компания Spacex в Тексас в типична модулна къща на компанията Boxabl. 

 

Цената на такива жилища е 50 хиляди долара и е дори по-ниска от пазарната стойност на базовия модел автомобил Tesla.

 

Вътре в такава къща няма нищо излишно, дори стени. Оформлението с отворен план е проектирано така, че кухнята, холът и спалнята да са една стая. Само банята е отделена.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати