Меню

Избрани новини

Звездите

Чип в мозъка? Съпругата на Илон Мъск е готова да се имплантира!

Компанията на предприемача експериментира с невронни чипове от години

 

Американскят рапър Лил Узи Верт и съпругата на предприемача Илон Мъск, певицата Граймс са съгласни да бъдат чипирани заедно в бъдеще. Артистите обсъдиха съвместните си планове в Twitter.

 

Разговорът им започна от една дума на хип-хоп изпълнителя– Neuralink (Невролинк). Това е името на компанията на Мъск, която прави проучванияи и разработки с импланти и невроинтерфейси. Предприемачът е и баща на сина на Граймс, когото кръстиха X Æ A-XII. 

 

„Да сложим чипс в мозъка?“ - реагира на туита, споменаващ технологията, изпълнителката. Рапърът, без да се замисли, се съгласи.

 

 

 

"Нека се стремим към 2022 г. Това е експериментална операция, но ако всичко се получи, тогава ще получим знанието на боговете", добавя Граймс. Хип-хоп изпълнителят обеща скоро да се обади на певицата и да обсъдят подробностите.

 

Рапърът Лил Узи Верт (Lil Uzi Vert) е известен със страстта си към модификацията на тялото. По-рано беше съобщено, че той е имплантирал розов диамант на стойност 24 милиона долара в челото си.

 

Компанията на Илон Мъск разработва технологията Neuralink от 2016 г. Предприемачът заяви, че целта на чипирането е да се премахнат последиците от наранявания на мозъка и гръбначния мозък и да се възстановят загубените способности на пациентите. 

 

На 1 февруари тази година основателят на проекта докладва за успешното имплантиране на чип в мозъка на жива маймуна.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза