Меню

Избрани новини

Фен зона

Деврим Салтоолу - Злодеят Кая в "Сълзи от Рая"

Турският актьор се определя като "мачо", но въпреки това харесва силни и уверени жени

 

Деврим Салтоолу, злият герой Кая от сериала по bTV "Сълзи от Рая"/"Cennet'in Gözyaşları" (букв. превод "Сълзите на Дженнет") се превъплъщава умело в ролите си на злодей и винаги намира нещо добро в своите персонажи.

За героя си Кая, Деврим казва, че е мъж със сурово лице, но топло сърце. "Той ненавижда насилието и несправедливостта. И двамата сме директни и притежаваме чувство за хумор. Аз имам бизнес сладкарница в Истанбул, а Кая свой антикварен магазин. Радвам се на популярността на поредицата. Подобно на "Имението с лозите" и "Завръщане" сериалът вече придобива известност и в други държави и това изключително ме радва", коментира ролята и сериала актьорът.

Салтоолу не смята, че визията му предопределя роли на злодеи. По-скоро получавал подобни роли, тъй като продуцентите били убедени, че може да изгради тези уникални образи.

Би стигнал и до крайности, за да изиграе добре дадена роля. Стига да пожелаел, можел да бъде свиреп и жесток.

Твърди, че с нетърпение очаквал участието си във филма „Мълчание" адаптация по "Дневника на един луд" на Гогол, тъй като винаги е мечтал да се въплъти в образа на душевноболен човек.

Любовта му към театъра е естествен процес. Играе на сцена от деветгодишен. Въпреки че е завършил специалност "Литература", страстта му винаги е била актьорството.

От няколко години е и учител в театрална школа, която сам е основал.

Допада му да преподава на сцена, опитва се да предаде на учениците си, че театърът не е професия, а начин на живот.

Определя работата си като натоварена. "Работим в условия на свръхнатоварване, защото обикновено заснемаме 150-минутен епизод в рамките само на седмица. Вярвам, че театърът е двигател на всички положителни промени в обществото ни.", коментира Салтоолу.

Деврим преди 10 години

Счита се за актьор с много участия в сериали, но като популярна личност се определя в категория "Б", т.е. не присъства в пресата с ежедневни клюки и скандали.

Като повечето турци, актьорът обича уюта на дома си. Обожава да готви, да гледа филми, да рисува с акварели.

В училище е искал да изучава италиански или испански език. И двата езика го привличали с тяхното благозвучие.

"Удава ми се да пиша. Това ме успокоява. Романът ми „Пепелници" посветих на първата си любов, въпреки че всичките ми бивши партньорки са убедени, че е писан за тях.", казва с усмивка екранният злодей.

Неговата страст са пътешествията. Мечтае не само да посети дадено място като турист, но и да поживее за кратко в чужбина, за да може да се потопи и да усети чуждата култура.

За Салтоолу опознаването на различни светове е много обогатяващо. В близко време, актьорът планира да прекара три месеца извън родината, пътувайки със своята каравана.

Мачото харесва също силни и уверени жени.

Всичките му връзки досега са били продължителни и жените, с които е бил, са ставали част от живота му.

"Не само на екрана, но и по природа съм мачо и обичам да определям правилата във връзките си. Това плаши нежния пол, затова изключвам възможността да се оженя отново.", признава турският актьор.

След краткия му брак с Черен Шекерджи дълго време избягвал да се обвързва. Но наскоро открил жена, която го прави истински щастлив.

Деврим Салтоолу (Devrim Saltoğlu) е роден на 30 юни 1973 година в град Трабзон, Турция.

Завършва Анадолската гимназия в Трабзон и Университета в Анкара - Факултет по езици, история и география, като се дипломира в Катедрата по италиански език и литература.

Учи и специалност 'Театър" в Държавната консерватория в Анкара.

Той изигра блестящо алчният, груб, садистичен, завистлив и покварен Джихан в „Завръщане”, както и Сейхан ага в "Имението с лозите".

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати