Меню

Избрани новини

Фен зона

Драматичен живот и извън екрана: Голямата турска актриса Вахиде Перчин

За жалост, коварна болест й показва, колко струва мъжът до нея

Актрисата Вахиде Перчин, която българските зрители гледат сега в ролята на Гьонюл в сериала "Майка", има нелек живот и извън екранните си изяви.

Играта й е позната на родната публика и от сериалите "Огледален свят", където се превъплъти в майката на Ферия и като възрастната Хюррем Султан във "Великолепният век".

Всички тези превъплъщения разкриват многопластовия талант на турската актриса.

Именно по време на снимките на втори сезон на "Огледален свят" през 2011г., Вахиде научава страшната новина от лекарите, че се е разболяла от рак.

Тогава е едва на 46 години и ударът за нея е страшен. 

Налага се няколко епизода след началото на 2-ри сезон на сериала да "убият" героинята й, за да може Перчин да се лекува пълноценно.

Уви, малко след като научава ужасяващата вест за състоянието си, актрисата получава втори жесток удар от съдбата. 

Съпругът й - Алтaн Гьордюм, който също е актьор, ни най-малко не се трогва от състоянието й и не проявява никаква заинтересованост и загриженост. 

Той е със 7 години по-голям от Вахиде, но в никакъв случай не може да се каже, че е закрилник на жена си.

Това толкова разочарова и разстройва добросърдечната актриса, както би разстроило всеки нормален човек, на който е обърнат гръб в такъв сюблимен момент, че тя взема тежкото решение да се разведе след 20-годишен брак.

Единственият човек, който е до нея в тези критични и тежки мигове е нейната дъщеря - Ализе, която й помага за всичко и я придружава на прегледите. 

Заради химиотерапията, остригва иначе красивата си коса.

И тъй като съдбата е интересна въртележка и никога не се знае какво ти е писано и как нещата могат да се завъртят на 180 градуса, скоро след развода, бившият й вече мъж също се разболява от рак, но на кожата.

Като една сърцата и милозлива жена Вахиде не изоставя подмолният тип, а започва да се грижи за него и да му помага в тежките мигове на болестта му.

В началото на 2018-та, 5 години след раздялата им, простила нелицеприятното му поведение, тя се съгласява отново да се оженят, подновявайки обета си за вярност и любов пред Бога.

Наистина сърдечна и великодушна жена.

Малко късно в кариерата си, но ударно Вахиде Перчин се налага като едно от любимите екранни лица от сериалите. Преди това се изявява като театрална актриса.

Родена е на 13 юни 1965 в Измир в семейство на гръцки емигранти. Баща й е шофьор на камион, а майка й е домакиня.

Вахиде учи графичен дизайн в гимназията, а след това във Факултета по изкуства.

Премества се в Анкара, а по-късно приема предложение да работи в Държавния театър в Адана.

Актрисата започва телевизионната си кариера през 2003-а година, поемайки ролята на Сузан Козан в сериала "Истанбулска приказка".

Семейството на Перчин се премества в Истанбул, след като тя получава ролята на Фулия в сериала "Любов извън закона".

През 2006 участва във филма "Първа любов" заедно с Четин Текиндор (бащата на Гордата Аси) и година след това печели награда за най-добра актриса за представянето си в лентата.

Следват участията й в сериала "Да върнеш времето назад", във филма "Зефир" и телевизионната поредица "Огледален свят", който напуска след няколко епизода през втория сезон поради здравословни причини.

През 2012 участва в сериала "Здравей, живот", който е базиран на американската поредица "Лична практика".

В него нейни екранни партньори са Йеткин Дикинджилер, Седа Гювен, Нихан Бюуюкаач, Ясемин Санино и Мелике Гюнер.

Сериалът приключва след 13 епизода, след което Перчин участва във „Великолепният век“ в ролята на възрастната Хюррем Султан.

 LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза