Меню

Избрани новини

Звездите

Защо Карл Лагерфелд не сваляше никога тъмните си очила?

Аксесоарът се превърна в емблема на дизайнера

Ако потърсите в "Гугъл" снимки на покойния Карл Лагерферд, неминуемо ще ви направи впечатление, че на 90% от архива в глобалната мрежа той е с неизменните си тъмни очила. Аксесоарът се е превърнал в нещо като запазена марка на дизайнера и той не се появяваше без него не просто с години, а с цели десетилетия дори.

Но защо Лагерфелд никога не разделяше с очилата си?

Модният гуру отказваше да се снима без тях, защото е късоглед и не харесваше изражението на лицето си. На младини тъмните стъкълца го предпазват от гарантирано ослепяване. А веднъж дори благодарение на очилата му, стъкло от счупена бутилка уиски не се забива в очите му.

"Ако в онзи момент не носех очила, можех да загубя окото си. Затова никога не излизам без легендарните си очила", обясни преди години Лагерфелд пред сп. "Мари Клер", цитира ПИК. 

Веднъж по време на интервю, немски журналист настояла дизайнерът да свали аксесоара от очите си в знак на уважение към нея. Невъзмутимо, Лагерфелд й отвърнал:

"А аз мога ли да ви помоля да си свалите сутиена?!".

Освен тъмните очила, стайлингът на дизайнера са отличаваше още с ръкавиците, от които се виждаха само ноктите на пръстите му и бялата риза с необичайно висока като поло яка, която да скрива врата му.

Легендарният творчески директор на модна къща "Шанел" почина на 19 февруари в Американската болница в Париж.

Източник ПИК

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза