Меню

Избрани новини

Звездите

Кой ще поеме CHANEL след смъртта на Лагерфелд?

Компанията е изправена пред кръстопът

Световния моден бранд е изправен пред една от най-големите си кризи, след смъртта на Карл Лагерфелд. Сега CHANEL има няколко много важни избора пред себе си.

Карл Лагерфелд пое ръководството на CHANEL преди 35 години. След като се спомина марката трябва бързо да се опита да излезе от кризисната ситуация и да намери негов заместник.

За момента от компанията са се спрели на дясната ръка на покойника – Виржини Виард. Тя работи с него почти от самото начало на неговата кариера в CHANEL и е тясно обвързана с всичките му проекти. Няма по-добър кадър, който да познава стилът на Лагерфелд като нея.

Най-голямото предизвикателство пред нея, в случай, че тя остане за постоянно на поста, ще бъде да излезе от сянката на Карл. Дали тя ще избере да копира неговите модели или да добави своя нотка към тях, предстои да разберем.

Някои смятат, че CHANEL може да поеме към други избори от външни дизайнери.

Потенциални варианти са Фийби Фило, която точно преди година напусна Celine, или Албер Елбаз, доскоро принадлежащ към екипа на Lanvin.

Ако собствениците, Алан и Джерард Вертеймер, решат да изберат някой от тях или друг подобен дизайнер, има опасност това да даде нова посока в стилът на марката. А CHANEL е позната с това, че запазва своя облик и разчита на първоначалния стил, установен от самата Коко.

Едно знаем със сигурност в момента. Въпреки че се очакват значителни промени във фирмата, тя няма да бъде оставена на пазара за продан. Според анализатори от сферата, марката е твърде голяма и утвърдена като бранд вече.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати