Меню

Избрани новини

Звездите

Уил Смит се отказва от Оскарите, след като удари Крис Рок

Академията води дисциплинарно производство

 

Известният американски актьор Уил Смит (53) подаде оставката си пред Академията за филмови изкуства и науки след инцидент, свързан с него на Оскарите , съобщи Variety в събота, 2 април.

 

Смит зашлеви комика Крис Рок на Оскарите в неделя за това, че се е пошегувал със съпругата на актьора. Уил Смит нарече действията си "шокиращи, обидни и непростими", добавяйки, че е готов да приеме всякакви допълнителни последици, които Съветът на управителите на Академията счете за необходими.

 

Списъкът с хората, които обидих, е дълъг и включва Крис, семейството му, много мои скъпи приятели и близки, всички присъстващи и зрители по света. Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват и да получат поздравления за изключителната им работа. Сърцето ми е разбито", казва Смит обосновавайки решението си.

 

Филмовата академия приема оставката на Смит

 

Президентът на филмовата академия Дейвид Рубин обяви, че оставката на Уил Смит е приета. Той допълни, че ръководството на академията ще продължи дисциплинарното производство срещу Смит.

 

На 94-та церемония по връчването на наградите "Оскар" Уил Смит удари шамар на Крис Рок, когато се пошегува с прическата на съпругата на Смит, актрисата Джейда Пинкет Смит, която обръсна главата си поради алопеция - патологичен косопад. 

 

Комикът я сравни с редник Джейн, шегата не се хареса на Джейда, и тогава усмивката на лицето на Уил Смит замръзна.

 

Той се засили и излезе на сцената, удари Рок в лицето, след което си седна и започна да крещи нецензурно. 

 

Комикът не е подал жалба в полицията. След инцидента Смит, който се извини на академията и после на Рок, е бил помолен да напусне церемонията, но той отказал.

 

Всичко това се случва на фона на номинацията му за главна мъжка роля, която в крайна сметка му донесе така бленувания Оскар.

 

Стана ясно, че преди церемонията Дензъл Уошингтън пророчески е предупредил приятеля си Уил Смит да не се самозабравя с думите: "В най-висшия си момент бъди внимателен. Тогава дяволът идва за теб".


Много от киноманите настояват наградата Оскар да бъде отнета от Смит, но окончателното решение за наказанието на актьора е в ръцете на ръководството на филмовите награди.

 

Преди да грабне фаталната си награда тази година, Уил Смит има две предишни номинации за най-добър актьор на Академията. През 2002 за ролята си в „Али“ и през 2007 за „Преследване на щастието“.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза