Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Музикален позор по Коледа! Марая Кери записа най-големият провал в кариерата си

Някогашната хитаджийка мете абсолютното дъно

Всички приказки започват с "имало едно време". Така започва и приказката за кариерата на някога успешната певица Марая Кери.

Имало едно време едно невзрачно девойче, което едва на крехката възраст от 18 години успяло да се шмугне в кревата на 30-години по-възрастния шеф на "Сони" Томи Мотола и благодарение на хоризонталните му протекции да се превърне в най-успешната певица на 90-те, навъртайки за нула време 18 №1 хита в класацията на Билборд.

Уви, с днешна дата Марая е позастаряла и възпълничка госпожа, която отдавна не минава за вървежна държанка на някой бос, а големите ѝ успехи в чартовете са далечна статистика от миналото и крехък повей от спалнята на Мотола.

Очевидно вече нищо не е както преди. Кери гони 48 лазарника и битките ѝ отдавна не са в класациите, а са предимно с килограмите и хроничните неуспехи, които бележат остатъците от някога шеметната ѝ кариера.

В последните години името на Марая Кери се свързва с грандиозна поредица от небивали неуспехи по всички фронтове. Синглите ѝ метат ниските етажи на класациите, албумите ѝ се продават в бутикови, почти символични тиражи, а медиите гръмко се смеят на чутовните ѝ гафове с плейбеци, всевъзмжни публични излагации и неадекватно поведение.

Всеки нейн опит за завръщане на музикалния небосклон се превръща в поредния забележителен провал, на който критиците реагират с присмех, а масовата публика - с пълен игнор.

На фона на целия този позор, Мимето реагира със завидно самочувствие и продължава да се държи като дивата на 7-те морета, което не е ясно дали буди повече недоумение, повече съжаление или по-скоро идентични пропорции и от двете.

Кариерата на бившата хитаджийка отдавна страда от творческа летаргия и е поставена на командно дишане. Може да се каже, че ежегодно преживява двуседмичен катарзис около коледните празници, когато традиционно по това време омръзналият до болка хит "All I Want For Christmas Is You" бива изтръскван от нафталина и цеден от лейбълите като за последно.

Именно това вероятно е дало криле на залязлата пойна чучулига да блъвне малко бозица предпразнично и да зарадва малцината си останали фенове с чисто нов албум, яхвайки вълната на крехкия коледен интерес, който предизвиква личността ѝ покрай Рождество Христово...

Уви, всичките 4 сингъла, които лейбълът ѝ набързичко издаде претърпяха зловещо фиаско в класациите и за първи път в цялата си кариера Мимето не успява да вкара нито едно парче от нов албум в Hot 100 на Билборд.

Съвсем закономерно и следвайки низходящата траектория на цялото ѝ творчество, албумът "Caution" излезе тихомълком на пазара и генерира чутовен провал, продавайки мизерните 50 000 копия в Щатите, което е точно 20 пъти по-малко от последния албум на колежката ѝ Тейлър Суифт.

Отвъд Океана, положението е не по-малко трагично. В Англия "Caution" дебютира на №40, продавайки срамните 3 357 копия. На втората си седмица се срива до №198. След като се тегли чертата, финалната сметка показва че албумът в първата си седмица на пазара успява да продаде по-малко от 80 000 копия, което е зрелищен провал, предвид че в пика на кариерата си, Марая Кери го докарваше до 30 000 000 продадени бройки от албум, припомня репортер на LifeOnline.bg.

Тъжният извод е че времето не прощава на никой. Тежката самозабрава - също...Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати