Меню

Избрани новини

Пикантерии

Забраниха реклама на Calvin Klein с участието на певицата FKA twigs във Великобритания

Определиха я като „Стереотипен сексуален обект“ тя отговори: "двойни стандарти"

 

Британски регулатор забрани рекламен плакат на Calvin Klein, на който певицата FKA twigs (под този псевдоним е младата изпълнителка Талия Барнет) е изобразена само с дънкова риза. Според комисията за рекламни стандарти (ASA) плакатът може да обиди хората, защото обективизира жените. Но самата певица не е съгласна с тази оценка.

ASA заяви, че е получила няколко оплаквания от членове на обществеността и заключи, че плакатът изобразява FKA twigs като "стереотипен сексуален обект".

Според ASA разголената половина от задните части на певицата и част от гърдите й "карат зрителя да се фокусира върху тялото на модела, а не върху дрехите, които компанията рекламира".

Рекламният плакат беше придружен от известния слоган "Calvins or nothing" (т.е. „Калвин или нищо“).

В отговор на решението на регулатора, FKA twigs публикува противоречивата снимка в своя Instagram и написа: „Не виждам тук никакъв „стереотипен сексуален обект“, както ме нарекоха. Виждам красива, силна цветнокожа жена, чийто невероятен тялото е успяло да преодолее такава болка, която дори не можете да си представите."


 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от FKA twigs (@fkatwigs)

 

„В светлината на други рекламни кампании от този характер, минали и настоящи, не мога да не отбележа, че тук очевидно действа двоен стандарт“, продължи певицата в публикацията си.

Така тя ясно намекна за рекламата на бельото на Calvin Klein, в която участва Джереми Алън Уайт, звездата от сериалите „Безсрамници“ и „Мечка“.

Серия от доста разкриващи рекламни постери и реклами показват актьора само по долни гащи, а много интернет потребители отбелязаха, че продуктите на Calvin Klein са последното нещо, което хората забелязват, когато гледат снимки на Джереми.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Calvin Klein (@calvinklein)

 

ASA заяви пред BBC, че са получили три жалби относно рекламата с Джереми и оценяват съдържанието, но все още не разглежда възможността плакатите да "обективизират сексуално модела".

FKA twigs подчерта, че въпреки забраната за рекламния плакат с нейния образ, тя се гордее със своята снимка.

В отговор на публикацията на певицата, говорител на ASA каза, че решението на регулатора „ясно обяснява защо рекламата нарушава правилата в този случай“. Изображението, казват от ASA, "безотговорно обективизира жена".

Според закона, регулаторът има право да започне проверка след една постъпила жалба, но в над 80% от случаите не се стига дотук.

На свой ред от Calvin Klein заявиха, че провеждат рекламни кампании от този вид в Обединеното кралство от много години, а певицата FKA twigs е „уверена и силна жена“, която е взела активно участие в създаването на рекламата и е одобрила нейното публикуване.

Освен това, добавя компанията, певицата на плаката се появява в естествена и спокойна поза, а всички „деликатни“ части от анатомията й са напълно скрити.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза