Меню

Избрани новини

Риалити

Трима в дуел и една изхвърчала глава от Кухнята на Ада

Светлето напусна Hell's Kitchen на черпак от финала

За да предизвика тримата номинирани Чилева, Тихомиров и Веско, шеф Виктор Ангелов ги изправи пред нелеката задача да познаят ястието, което е приготвил и да го аранжират по същия начин.

Кулинарното предизвикателство, пред което ги постави шеф Ангелов в най-горещото кулинарно шоу в българския ефир, беше с повишена трудност като за изпитание на топ готвачи.

Нахъсаните за победа професионалисти, изправени пред равнопоставена битка, трябваше да познаят тайните съставки на „Рибен ребус ала шеф“.

Този, който дешифрира кода най-точно печели най-желаната награда – имунитет от номинации и директно място сред четиримата финалисти.

Красиво плейтнатата чиния с шефската гозба доста озори номинираните, но залогът беше на живот и смърт

След като дегустираха всеки един от компонентите в чинията на шефа, тримата запретнаха ръкави и започнаха да кулинарстват, кой каквото е преценил според вкусовите си рецептори.

Шефс разполагаха с 90 минути, за да пресъздадат същата феерия от цветове и вкусове на шефската чиния.

След определения тайминг тримата наредиха чиниите си на шубера и зачакаха оценките на шефа.

Тримата бяха подбрали 3 различни риби, така както ги бяха усетили: Тихомиров ципура, Чилева треска, а Веско беше заложил на лаврак и именно този му в случая правилен избор му донесе първата точка в аванс пред другите двама конкуренти.

И тримата бяха познали наличието на пюре от праскови, но зеленото пюре ги беше затруднило - двама от тях го бяха приготвили от коприва, единият от киселец, а се оказа, че шефът е използвал лапад.

Чипсът в чинията се оказа от булгур, както го беше приготвила Чилева, а не както бяха преценили Тихомиров и Веско - съответно от елда и от киноа.

Познатият от Чилева булгур й донесе нова точка, с която подмина резултата на своите съперници и това я изстреля директно към финалите.

Чилева свали оранжевата престилка и освен имунитета, получи и чисто женски подарък - лазерна терапия за лице, която финалистката реши да сподели с конкурентката си в кухнята - Светлана.

И докато двете се наслаждаваха на козметичната процедура, останалите в кухнята мъже трябваше да се погрижат за подготвяне на заготовките за предстоящата вечерна резервация.

Една почти невъзможна вечерна резервация пред пълен ресторант в Hell’s Kitchen и новото италианско меню, почти взривиха Кухнята на Ада.

Залогът е огромен – един напуска завинаги, а другите стават част от елитния отбор на финалистите. Под зоркия и критичен поглед на шеф Ангелов едни от черните куртки се надбягваха с часовника,  други готвеха на собствени обороти, а трети упрвляваха лодката стабилно като Никола, например.

На метри преди големия финал във финалната четворка влязоха Чилева, Никола, Веско и Тихомиров.

А Светла съблече черната куртка и напусна Hell's Kitchen завинаги.

Светлана се сбогува с шефа

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от предаванията в новия телевизионен сезон ще следите?

Новият тв сезон стартира след броени дни

 

Покажи резултати