Меню

Избрани новини

Фен зона

От аутсайдер до милиционер – Китодар Тодоров си спомня за детството! (видео)

Лентата с негово участие "Късата клечка" вече е по екраните

 

Актьорът Китодар Тодоров (47) се превърна е разпознаваемо лице на съвременното българско кино, но като дете е бил далече от популярността.

 

Тогава той се чувствал аутсайдер, взел решение сериозно да се вгледа в бъдещето си.

 

За да не стане „големият губещ“, когато порасне, Китодар се заел да развие таланта си да разсмива околните, сподели самият той в интервю.

 

По думите му: „Не станах най-популярният в класа, нито готиният пич, но пък ме забелязаха и започнаха да се съобразяват с мен. Години по-късно чувството за хумор много ми помогна и в професията“, разкрива водещият на „Петък точно в пет“.

 

Комедийната дарба на Китодар ще запали зрителския интерес и в новия филм „Късата клечка“ на режисьора Димитър Петков. По жанр лентата е черна комедия, а Китодар си партнира с Руслан Мъйнов и Валери Йорданов.

 

От днес 11 март филмът „Късата клечка“ е в кината на цялата страна.

 

 

 

Действието се развива в една вечер през 1979 година и е по действителен случай.

 

Комедия и драма се вплитат в лентата по сценария на Димитър Златинов. Порочни връзки, основани на страх и изнудване, мръсни тайни, които свързват отговорни хора; всичко това, което днес обществото ни нарича „зависимост“. 

 

Още през 2020 година „Късата клечка“ беше прожектиран на фестивала „Златна роза“, но заради пандемията премиерата в цялата страна идва година и половина по-късно.

 

Историята се случва по време на нощното дежурство на четирима милиционери през 1979 година.

 

На Бъдни вечер, когато Съветският съюз нахлува в Афганистан. Това е вплетено в сюжета по гротесков начин, разказва режисьорът Димитър Петков:

 

"Милиционерите в началото хитруват, искат да прикрият началника си, така да се каже, да му създадат легенда и използват инвазията в Афганистан за някаква невинна лъжа, която после обаче ги увлича в поредица от все по-трудни за преглъщане лъжи и невинната лъжа стига до чудовищно престъпление." 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Как оценявате нивото на българските сериали?

 

Покажи резултати