Меню

Избрани новини

Афиш

Представиха филм за загиналия на Шиша Пангма Боян Петров (видео)

Дългоочакваната премиера на „Отново съм тук“ най-сетне се случи

 

В рамките на "Киномания",  в Кино "Люмиер", се проведе двойното представяне на биографичния филм "Отново съм тук" (Here I am, Again) – лентата, която проследява опита на Боян Петров да изкачи връх Шиша Пангма, връх, който се оказа и последният в кариерата на знаменития алпинист.

 

Съвсем очаквано, лентата предизвика засилен интерес, поради което имаше и две прожекции, които бяха разпродадени буквално за минути. До салона се допускаха единствено зрители със зелен сертификат, но дори това ограничение не спря желаещите и филмът беше видян от над 700 човека.

 

Сред гостите на премиерата бяха близки и приятели на Боян, в това число сестра му и дъщеря му Тея, която си дойде от Швейцария специално за прожекцията.

 

На премиерата присъства и Кирил Петков, който беше придружен от семейството си. Двамата с баща му участват с финансови средства в безпрецедентната спасителна акция, проведена след изчезването на Боян Петров под Шиша Пангма, която за съжаление не успява да открие алпиниста. С присъствието си премиерата уважиха още Емил Спахийски, Светослав Кантарджиев, както и множество представители на бизнеса, спортни дейци и хора на изкуството.

 

„Надявам се филмът да успее да ви докосне и да запали една малка искра у вас. Надявам се да събуди въпроси. Надявам се утре да се събудите с идея. Надявам се тази идея да прерасне в план. Надявам се да го изпълните. Пожелавам ви да изпълните плановете си за цялата седмица. И те да ви отведат до целта и идеята, с която ще се събудите утре. Пожелавам ви от този ваш връх да видите следващата си цел. И нея също да изпълните.

Благодаря на целия екип, който даде сърце и душа и не спираше да вярва в смисъла на това, което правим", сподели от сцената Поли Генчева, сценарист, продуцент и режисьор на "Отново съм тук".

 

И развълнувано добави: "Единственото, което ми липсваше на тази премиера, беше самият Боян!" 

 

 

 

Екип:

Режисьор - Поли Генчева;
Продуцент - Поли Генчева/ ТАРА ТРИЙ ПИКЧЪРС;
Продуцент - Мартичка Божилова/ АГИТПРОП;
Продуцент - Емил Спахийски;
Оператор - Красимир Андонов;
Сценарий - Поли Генчева /Нина Алтъпармакова;

Монтаж - Нина Алтъпармакова / Михаил Дервенски
Музика - Георги Стрезов;
Звук и Аудио микс - Валерия Крачунова / Иван Андреев;
Постпродукция, Цветни корекции & Супервайзър - Тодор Г. Тодоров

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза