Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Георги Парцалев си отишъл тъжен без да сбъдне съкровената си мечта!

На 16 юни се навършиха 95 години от рождението му

 

С неосъществена мечта си е отишъл от този свят великият комик Георги Парцалев. Това разкри една от сценичните му партньорки - актрисата Латинка Петрова.

На 16 юни се навършиха 95 години от рождението на големия театрален и филмов актьор, чийто земен живот приключи на 31 октомври 1989 г. Обичаният Парцалев издъхва в Правителствена болница, а официалната диагноза е "скоротечна левкемия".

 

"Той много тъгуваше, че няма дете. Казваше: "Лоте, един малък Жорж да си имам, с едно цилиндърче...". Мъчно му беше, че така и не сбъдна тази своя мечта", разказа Латинка Петрова в "Преди обед" 

Покрай съвместната им работа в театъра, две години тя и Парцалев пътували из цялата страна с нейната кола. Комикът хем се натоварвал от постоянния интерес към своята персона, хем в същото време търсел контакта с хората.

 

"В едно село бяхме спрели да ядем пържени яйца. Селото се събра и като ревнаха: "Кой си ти, бе, Парцалев? Абе ти не знаеш нашия Парцалев, беее".

Доведоха местния смешник. И после беше много тъжно - той заекна и не можа да каже една дума, а селото зад него го подпира: "Кажи за Мара, кажи за Мара, бе!". Човекът гледа  Парцалев, не мига и не знае как да реагира. Тогава селото се изложи много пред Парцалев", разказа случката Латинка.

 

"Той беше една голяма усмивка, голямо сърце, добър човек... Забавляваше се от нещата, които раждаше в момента, обичаше да си прави панделки и лакърдии от всяко нещо, което кажеше. Беше роден аристократ, роден да позира, обичаше позата. Заметваше шалът и поздравяваше за добър ден и чистачката, и портиера в театъра. Осиротяхме откъм такива чешити и джентълмени", добавя Лоти.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза