Меню

Избрани новини

Звездите

Котоошу вдига самурайски палат в родната Джулюница

Невижданото архитектурно чудо е по проект на виден японски проектант

Родната сумолегенда Калоян Махлянов-Котоошу, който преди години със сълзи на очи се отказа от българското си гражданство, за да вземе японски паспорт, се прибира в родното село Джулюница за Коледните празници.

Гигантът ще доведе съпругата си Асако и децата, като целта на посещението е не само да се види с роднините, а и да задвижи проекта за нов дом, който смята да построи на мястото на родната си къща.

Калоян поръчал при виден японски архитект от Осака да изготви плановете за палата, който има намерение да започне да строи напролет на мястото на бащиния си дом.

Най-сложно за Махлянов било не да финансира бомбастичната сграда, а да убеди родителите си на стари години да се съгласят да се преместят в нов дом, пише седмичник цитиран от ПИК.

Проектът за сградата бил нещо уникално, твърдят приятели на Котоошу. Резиденцията щяла да бъде в средновековен японски стил - нещо невиждано не само в Джулюница, но и в цяла Източна Европа.

С особено нетърпение пътуването до България очакват 5-годишният син на Котоошу - Кирил, и малката му сестричка Мария, които обожават да тичат на воля из двора и къщата на село и да си играят с домашните животни. Двете деца все още не могат да говорят на български език, но разбират, когато татко Калоян им говори.

Калоян Махлянов е в Япония вече 14 години. Възпитаник е на Спортното училище във Велико Търново, където завършва с профил борба. Като студент в Националната спортна академия решава да се пробва в сумото. През май 2008 г. той влиза в историята на сумото като първия европеец, спечелил Купата на императора. Обявява оттеглянето си от състезателна дейност на 30 май 2014 г.

Къщата на анджелина ДжолиКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза