Меню

Избрани новини

Звездите

Киану Рийвс дарява хонорарите от „Матрицата“ за благотворителност

Към юни 2019 г. нетното състояние на актьора се оценява на 360 млн. долара

 

Канадският актьор Киану Рийвс (57) , който участва в The Matrix Resurrection (Матрицата: Възкресение), дарил повечето от приходите си от първата част на франчайза за благотворителност, припомня Daily Mail.

 

През далечната 1991 г. по-малката сестра на актьора Ким е диагностицирана с левкемия. Осем години по-късно, през 1999 г., актьорът дарява 70 процента от приходите си от снимките на първия филм "Матрицата" на фонда за изследване на болестите. 

 

По информация на "Ню Йорк Пост" Рийвс е спечелил общо 45 млн. долара за блокбъстъра, но е решил да дари 31,5 млн. от тях.

 

Освен това Рийвс става настойник на сестра си. След 10 години борба, болестта е доведена до ремисия.

 

По-късно Рийвс основава собствена благотворителна фондация за подпомагане на пациенти с рак, но не нарича организацията на свое име.

 

Рийвс е популярен с това, че живее като редови гражданин, без излишен лукс и блясък и същевременно голяма част от парите, които печели като актьор пренасочва за фондацията създадена от него.

 

Премиерата на четвъртият филм от поредицата за "Матрицата" беше преди по-малко от три седмици по Коледа, но не успя да се представи впечатляващо в бокс офиса, като досега е инкасирал приходи от 106 млн. долара при бюджет от 190 млн. долара.

 

 

Към юни 2019 г. нетното състояние на актьора се оценява на 360 милиона долара

 

Но въпреки парите дълги години той няма собствено жилище. Купува първата си къща доста по-късно за скромните 5,6 млн. Притежава и апартамент в Манхатън, това са единствените му недвижимости и досега.

 

Затова пък е голям почитател на бързите коли и моторите.

 

По време на изключително успешната си кариера често се отказва от своите хонорари в полза на други големи творци, които да участват и да повишат качеството на проекта, по които работи.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати