Меню

Избрани новини

Фен зона

Няма да повярвате какво означава зеленият код от „Матрицата“ (видео)

Понякога нещата са повече от прости

Дизайнерът Саймън Уайтли участвал в създаването на филмовия франчайз "Матрицата", проговори за произхода на зеления код от заставката на лентата, пише  CNET .

"Иска ми се да разкажа на всички, че кодът на "Матрицата" е изработен от японски рецепти за суши", - каза той. По неговите думи той взел рецептите от готварска книга съпругата си.

Заставката на "Матрицата" представлява течащ код символи от японската азбука кана, хирагана, катакана, а също и канджи йероглифи и цифри.

Първият филм от поредицата бе издаден през 1999 година. Режисьори са тогава братя Уашовски (по-късно те смениха своя пол и сега са известни като сестри Уашовски).

"Матрицата" (The Matrix) е американски научно-фантастичен екшън с участието на Киану Ривс, Лоурънс Фишбърн, Карри-Анн Мосс и Хюго Уивинг. Филмът поставя началото на трилогия филми, комикси, компютърни игри и аниме.

Филмът показва бъдеще, в което реалността, която съществува за повечето хора, е симулация на действителност наречена "мозък в колба", създадена от интелигентни машини, за да подчинят и покорят човешкото население, докато топлината и електрическа активност на телата им се използва от машините като източник на енергия. 

Научавайки за това Нео , който е определен като „избраният“, който ще победи програмите се включва в бунта срещу машините, организиран от хора освободени от "мечтания свят" и укриващи се в истинската реалност.

Киану Рийвс

"Матрицата" предизвика резонанс в областта на философията, обсъждането на нейният алегоричен смисъл стана предмет на множество статии. Най-пълното съответствие на идеята за "Матрицата" се намира в мита за пещерата на Платон, освен това, филмът съдържа редица философски, религиозни и художествени реминисценции.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза