Меню

Избрани новини

Фен зона

Искаш да си джедай? Мечът на Люк Скайуокър се продава

Люк Скайуокър
Снимка: кадър от филм

Оригиналното светлинно оръжие ще бъде изложено на търг

На търга The Profile Hollywood Auction 89, който ще се проведе в Лос Анджелис в края на юни, ще бъде изложен част от реквизита от снимачната площадка на "Междузвездни войни", съобщава Luxurylaunches. Сред експонатите е и оригиналният светлинен меч на един от главните герои Люк Скайуокър.

Според експерти, цената на „оръжието“ е между 150 и 250 хиляди долара. Мечът принадлежи на продуцента Гари Куртц и ще бъде придружен от сертификат за автентичност.

Междузвездни войни

Освен това на аукциона ще бъдат представени за продажба и предмети от продукцията на други филми, включително златен билет от филма "Чарли и шоколадовата фабрика" и екипът на актьора Бил Пакстън от филма "Пришълецът".

"Междузвездни войни" е фантастичен игрален филм, създаден от режисьора Джордж Лукас . В момента той се състои от седем епизода и спинофа. Във вселената на "Междузвездни войни" Светлинният меч е оръжието на джедаите. Острието му е нематериално и се състои от поток светлинна енергия, която излиза от дръжката. За това тази сабя има специален баланс и само на няколко избрани воини могат да го овладеят.

Дарт ВейдърКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза