Меню

Избрани новини

Ексклузивно

На кого ще поверят юбилейният Джеймс Бонд?

Обявиха вероятните режисьори на 25-то издание на филма

Юбилейният филм за тайния агент Джеймс Бонд може да заснемат Дани Вилньов, Ян Деманж или Дейвид Макензи, а Даниел Крейг все още е основен претендент за главната роля.

През ноември 2019 г. киноприключенията на тайния агент в служба на Нейно Величество Джеймс Бонд имат своеобразен юбилей - 25-ти филм. Подробности относно филма засега не се съобщават.

От Metro-Goldwyn-Mayer и Eon Productions обещават само, че франчайза ще продължи и обявяват датата на реализацията.

Повече не е и нужно – за конкуренцията от другите студия е достатъчно да знаят, че в началото на ноември 2019 трябва да са сигурни, че техният проект си заслужава да се конкурира с Бонд.

От друга страна – зрителите, които се интересуват от всичко.

Любопитството им ще бъдат задоволявано постепенно, тъй като дори Бонд, Джеймс Бонд, не е в състояние да генерира толкова много новини, за да поддържа непрекъснат интерес повече от две години. Но първите слухове от снимачната площадка - или по-скоро, от офисите на продуцентите - вече се появиха.

Изданието Deadline е успяло да изясни кой може би ще заснеме 25-ти филм за Джеймс Бонд. Спомнете си, че предишните две части бяха режисирани от британеца Сам Мендес - той работи върху франчайза в продължение на няколко години и създаде "Координати Скайфол" (2012) и "Спектър" (2015), най-печелившите филми на поредицата (1.108 милиарда и  880,7 милиона долара съответно).

След "Спектър" Мендес каза, че е уморен и се оттегля, така че на продуцентите им се наложи да търсят негов заместник. Трудно е да се каже колко време са били заети с този проблем, но шортлиста на кандидатите изтече в медиите току-що.

На режисьорския стол на "Бонд" 25 може да разчитат трима - канадецът Дани Вилньов, французинът Ян Деманж и британецът Дейвид Макензи.

Най-известен от триото е Вилньов. Лентата му "Fire" (заснета в Канада на френски) през 2010 г., е в краткия списък на номинираните за "Оскар" за чуждоезичен филм, а филма "Убиец" през 2015 г. участва на филмовия фестивал в Кан.

Дейвид Макензи редовно участва с филмите си в престижни филмови фестивали и е номиниран за различни награди – тази година филма "На всяка цена" може да получи "Оскар" и "Златен глобус" за най-добър филм. 

Роджър Мур

Филмографията на Ян Деманж (също британец, но с френски произход) не е толкова солидна, той има само няколко телевизионни предавания и силен дебют с филма "71" (2014 г.), за сблъсъците между католици и протестанти в Белфаст в началото на 70-те.

По информация на Variety именно Деманж е основният кандидат за режисьор на юбилейния Джеймс Бонд.

Но, по принцип, с режисьора на новия Бонд почти всичко е ясно, дори ако изборът не е в полза на някой от тримата, продуцентите ще имат време да изберат кандидата преди началото на снимките, което е насрочено за 2018. Сложното идва с изпълнителя на главната роля, от когото всъщност зависи какъв ще бъде юбилейният филм.

Най-вероятният кандидат е Даниел Крейг.

Крейг играе Бонд в последните четири филма на поредицата -  "Казино "Роял "," Спектър на утехата", "Координати Скайфол" и "Спектър". Въпреки това, през 2015 г., след премиерата на "Спектър", той заяви, че е уморен от този образ и ще "участва в още един "Бонд" само за пари." 

На продуцентите подобно откровение не се харесаха, и Крейг беше „заделен настрани“, а букмейкърите дори започнаха активно да приемат залози кой ще бъде следващият изпълнител на известната роля.

Споменаваха се имената Том Харди, Деймиън Люис (Николас Броуди от телевизионната поредица "Родина"), Хенри Кенвил (Супермен от киновселената на DC) и Том Хидълстън. 

Въпреки това, не се изключват и някои промени в личността на агента с разрешение да убива - например, той може да бъде чернокож мъж (в ролята Идрис Елба), или дори бяла жена – както промениха пола на главния герой от популярната поредица „Доктор Кой“.

Но такива радикални иновации могат да почакат до 26-та част. Продуцентите едва ли ще допуснат подобен юбилеен риск. Освен това, Крейг не е приключил договора си - той има да играе в още една серия от филма, и никой няма да се изненада, ако шефовете на студиото се договорят с актьора. Особено, след като тази седмица изтече информацията, че Крейг ще играе Бонд още два пъти за 47 милиона паунда.

Фактът, че няма да има изненади с юбилейния "Бонд" доказва и изборът на сценаристи

По сценария ще работят Нийл Първис и Робърт Уейд, който са писали историите за всички серии на Бонд с Даниел Крейг. 

А кое ли ще бъде изкусителното момиче на Джеймс Бонд?Коментари (2)

анонимна Даниел Крейг, Хенри Кавил, Колин Фарел?
17.12.2018 13:13 / Отговор
анонимна ДАНИЕЛ КРЕЙГ
24.12.2018 22:49 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Как оценявате нивото на българските сериали?

 

Покажи резултати