Меню

Избрани новини

Риалити

Най-зловещият сериен убиец ще бъде увековечен във филм

Брад Пит може да участва в продукцията за Чарлз Менсън в новия филм на Куентин Тарантино

Намиращият се в труден творчески период Брад Пит може да възроди кариерата си по един крайно интригуващ начин. Според информация на Hollywood Reporter, Пит е получил предложение да изиграе роля в продукция, посветена на един от най-известните серийни убийци в историята на човечеството – Чарлз Менсън. При това – във филм, режисиран от великия Куентин Тарантино.

Изданието информира, че Тарантино вече приключва сценария по филма. Стига той да получи предложение от някое от студиата, това ще бъде първа лента по действителен случай за именития режисьор. Освен Брад Пит, предложение за роля в продукцията е получила и носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс.

Ако сценария види бял свят това ще бъде девети филм за Куентин Тарантино и ако се вярва на собствените му думи – негов предпоследен. Преди време режисьорът се закани, че ще се оттегли след десетото си заглавие.

Основна линия на сюжета ще бъдат убийствата в къщата на друг популярен режисьор – Роман Полански. През 1969 година убиецът-психопат Чарлз Менсън повежда собствения си култ към серия от извършени убийства. Едно от тях е на бременната актриса Шарън Тейт. Вероятно именно нейната роля е предложена на Дженифър Лорънс. Поне засега обаче има информации, че актрисата не е особено въодушевена от идеята да участва в подобна продукция.

Споменава се, че сред другите имена в кастинга, които вече са получили предложения от Куентин Тарантино, попадат Марго Роби и ветеранът Самюел Л. Джаксън.

Въпреки че първоначално имаше информации, че Брад Пит ще играе самия Чарлз Менсън, уточнява се, че това не е точно така. Според Deadline, Пит ще получи ролята на детектив, разследващ убийствата на клана Менсън, а свирепият убиец ще бъде изигран от Самюел Л. Джексън.

Той вече се е снимал в един филм на Куентин Тарантино, успешният „Гадни Копилета“.

Смята се, че една от причините, поради които Брад Пит не може да изиграе Чарлз Менсън, е неговата възраст. В момента Пит е на 53 години, а по време на убийствата си, Менсън е бил на едва 35. Сред останалите причини биха били и чисто имиджови такива, имайки предвид, че Чарлз Менсън е един от най-мразените хора в САЩ.

На 8 август 1969 година Чарлз Менсън и четирима негови последователи нахълтват в къщата на Роман Полански в Лос Анджелис. Въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове, те брутално убиват половинката на именития режисьор Шарън Тейт, както и четирима други обитатели на имота. В този момент Тейт е бременна в осмия месец.

Чарлз менсън излежава доживотна присъда в затвор в Калифорния.

Ако сценарият на Куентин Тарантино бъде одобрен от големите студиа, снимките биха могли да стартират още през лятото на следващата година.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати