Меню

Избрани новини

Звездите

Ръцете на Роналдо с бижута за милиони и изгризани до кръв нокти! (снимки)

Какви са причините за онифагията и как да я преодолеем

 

Метросексуалната футболна звезда Кристиано Роналдо (35) е еталон за подражание на много момчета и мъже, той е мокрият сън на всяка втора тинейджърка и мечта за златотърсачките.

 

На пръв поглед той изглежда най-добре подържания мъж в спорта.

 

Лайфстайлът му включва всичко най-бляскаво - дрехи, бижута, коли, жени, яхти, имоти, самолети. Състоянието му се оценява на 280 милиона долара.

 

Португалецът е желано рекламно лице за всякакви продукти и дори грозно изгризаните му нокти не са проблем за рекламодателите.

 

Наблюдателните фенове няма как да пропуснат зле подържаните нокти на ръцете му. На много снимки се вижда, че почти нищо не е останало от тях.

 

 

 

Очевидно Кристиано страда от онифагия, вреден навик, който уврежда формата на нокътната плочка и така тя изглежда неестетична.

 

Парадоксалното, е че футболистът носи бижута за милиони по ръцете си, а ноктите му изглеждат катастрофално. Заради вредния навик той почти няма такива, кожичките ми са наръфани и като цяло гледката е меко казано отблъскваща.

 

Припомнете си, че по време на една от футболните срещи, Роналдо си нарани ноктите в рекламна табела. Тогава медиите го нарекоха „принцеса“ защото се притеснил, че си е счупил нокът.

 

Истината обаче е доста по-болезнена. Именно поради лошия си навик, футболистът няма почти никакви нокти, а тяхното предназначение е да предпазват меката част на пръстите от нараняване.

 

При удара в табелата португалецът най-вероятно е изпитан непоносима болка, което го кара и да демонстрира лошото си настроение, което се вижда на следващото видео.

 

 

Канадски учени от университета в Монреал са провели изследване сред група хора с този вреден навик.

 

Въпреки че гризането на ноктите, „чопленето“ на кожички и други подобни навици са индикатор за изпитването на дистрес, те показват и стремеж за удовлетворение и получаването на възнаграждение, казва водещия учен Киерон О`Конър.

 

 

 

Според него „грозните отклонения“ издават личности черти от характера като склонност към перфекционизъм, което означава, че в повечето случаи тези хора не са в състояние да се отпуснат и спокойно да изпълнят поставената задача с нормално за другите темпо, пояснява О`Конър.

 

Поради тази причина те често изпитват неудовлетвореност, нетърпеливи са и недоволни при непостигане на целите, а скуката направо ги измъчва.

За да се справят с лошия си навик, от полза би могло да им бъде овладяването на всякакви техники за самоконтрол, контрол на негативните емоции, гнева и раздразнителността.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати