Меню

Избрани новини

Афиш

Какво да гледаме по Великден? Обявиха най-добрите филми за Исус

Класацията включва и „Страстите Христови“ с участието на Христо Шопов

Изданието на Vice направи списък с най-добрите филми за Исус, които могат да се гледат за Великден чрез стрийминг услугата Netflix. Списъкът включва не само ленти посветени на Христос, но и такива, в които темата за духовно лидерство се разкрива в една или друга степен, видя репортер на LifeOnline.bg.

Списъкът включва 10 филма. Първият споменат е "Матрицата" от 1999 г. на режисьорите сестри Уашовски, който по времето на снимките бяха братя. Според авторите, главния герой Нео е Исус, защото той е безсмъртен спасител на човечеството, а другият герой, Морфеъс, който е чернокож, е въплъщение на Йоан Кръстител.

На второ място е филмът "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" със Зак Снайдер от 2016. Тройката попълва "Мълчанието" от същата година. Той разказва за пътуването на двама йезуита до Япония през 17 век, където християнството е забранено.

Класацията включва и такива филми като "Принцът на Египет", "Последното изкушение на Христос", "Небесно царство", "Страстите Христови", "Възражение по съвест", "Лагера на Исус" и "Десетте Божи заповеди".Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза