Меню

Избрани новини

Фен зона

Проучване - Маратонското гледане на сериали е опасно за здравето!

Рискът от тромбоза е много по-голям в този случай

Изследователи от университета в Минесота проведоха проучване, в което откриха, че маратонското гледане на филми и сериали значително увеличава риска от образуване на кръвни съсиреци. Този проблем е от значение за онези, които водят заседнал начин на живот, съобщава ДедЛайн.

Американските анализатори са интервюирали около 15 хиляди души на възраст над 24 години, разделени на четири групи, в зависимост от времето, което прекарват в гледането на филми и телевизионни предавания. След това, учените сравняват жизнените показатели на всяка група.

Оказа се че при хората, които предпочитат да гледат телевизионни предавания и филми на маратон, рискът от образуване на кръвни съсиреци е почти два пъти по-висок от този на умерените любители на развлекателните поредици.

На първо място, изложената на риск публика е на възраст над 60 години.

Според изследователите спортът и увеличаването на мобилността няма да помогнат за предотвратяване на тромбозата. Учените настояват, на първо място, за намаляване на броя на часовете, прекарани в гледането на филми и телевизионни предавания. Американците съветват да ги гледате на части.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза