Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Учени откриха какво намалява мислите за самоубийство

Проучване показва, че има пряка връзка с това какво ядем и желанието за самоубийство

Японски учени от Националния център по медицина в Токио установиха кои храни намаляват риска от самоубийство. В процеса на изследването експертите анализирали данните за хранителните навици на 90 хиляди души събирани в продължение на 8,5 години.

Резултатите показват, че увеличаването на консумацията на плодове и зеленчуци е в състояние да намали наполовина риска от самоубийство.

В изследването са участвали доброволци от всички слоеве на обществото. Включени са мъже и жени с различни доходи и социален статус, възрастта на субектите е между 45-74 години.

В първата група, в която диетата е била доминирана от плодове и зеленчуци, рискът от самоубийство е по-нисък два пъти.

Стивън Кинг

Участниците, които консумират много животински мазнини и захарни изделия, от друга страна, образуват групата на самоубийците. Така се появява още един аргумент отхвърлящ лошата храна в полза на здравословните хранителни продукти.

Учените все още не могат да дадат точно обяснение на откритието. Но то показва, че тези, които често ядат плодове и зеленчуци имат по-ниски нива на хронични заболявания. В допълнение, тези продукти са природни антидепресанти.

Япония, с население от 126, 387, 171 души, е сред страните с най-висок процент на самоубийства. Само през миналата година, 25 000 души са извършили самоубийство, което е три пъти повече от нивото на самоубийства в Обединеното Кралство.

Япония е голямо място с твърде много хора, а там, където има много хора, има и много проблеми. Проблемите, пред които японците са изправени изглеждат малко по-меки в сравнение с тези, пред които се изправят самоубийците по другите части на света. Депресията и икономическата криза като цяло са повече от достатъчни за средностатистическия японец да сложи край на живота си. Една икономическа криза е най-лошото, което японски бизнесмен би могъл да изпита, тъй като голяма част от света разчита на азиатските продукти и тяхното производство.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати