Меню

Избрани новини

Пикантерии

Две трети от жените не достигат до оргазъм, може ли това да се промени?

оргазъм

Изследване показва , че жените изпитват по-рядко оргазъм, а 81% признават, че не достигат до кулминация при всеки акт

Едно от важните неща за хармонична връзка - това е добрият секс. Качествената комуникация, взаимно разбирателство и общи интереси, както и добрите интимни отношения изграждат щастливото съжителство на двойките. 

Проведено е проучване, което установява колко хора успяват да достигнат оргазъм. Резултатите показаха огромните разлики между женския и мъжкия оргазъм. Това подтикна водеща марка презервативи да организира социална кампания срещу тези неравенства. 

Жените признават, че не винаги достигат оргазъм, а 95% от тях са доволни и така. Дали това прави оргазма мъжка привилегия?

Проучването потвърждава, че жените изпитват по-рядко оргазъм, а 81% от анкетираните признават, че не достигат до кулминация при всеки сексуален контакт. 

Експертът по йонийски масаж Еп Карсин е съгласен с тази статистика. "Мъжете, които са в добро физическо и духовно здраве успяват да свършват между 90 и 95% от моментите, в които се опитват. 

Освен това оргазмът при мъжете е приоритет. 93% от жените споделят, че мислят за удовлетвореността на партньора си, докато само 36% от мъжете смятат, че сексът е по-маловажен.
Повечето двойки обичат сексуалните експерименти, въпреки това отново голяма част от дамите не успяват да стигнат върховата точка. До "справедлив" секс достигат 94% от двойките и то едва след клиторна стимулация. Само 1/3 от тях са пробвали да засилят усещането със стимулиращи гелове. 


С хаштагът #OrgasmForAll, марката презарвативи не само промотира появата на най-новия си продукт, а и започва кампания, която се бори срещу "несправедливия секс".

Защо обаче жените не трябва да се отказват от оргазма си? На първо място той е полезен за здравето. Също така сексуалното удовлетворение спомага за самоувереността, доброто настроение и за укрепване на връзката с партньора.

Много двойки обаче не смеят да говорят помежду си за проблемите си в леглото. Повече от половината анкетирани се чувстват неудобно да споделят на любимия си, че са сексуално неудовлетворени. 

"Не е чудно, че е трудно да се говори за секс. Но той не трябва да е неудобна за обсъждане тема. Сексът е в основата на добрите отношения и когато и двамата партньори са задоволени, това ги вдъхновява и прави здрави.", казва още Еп Карсин, надявайки се, че жените и обществото ще обърнат по-голямо внимание на "неравностойния" секс. 

Изследването е проведено от британската агенция за изследване на поведението през 2016-та година. То обхваща 1500 сексуално активни жени и мъже на възраст от 16 до 64 години. Коментари (1)

Бела Жената е потискана векове наред, за да бъде подчинявана и манипулирана. Преди повече от 12 години имах фригидна връзка с грозен мъж и нито един оргазъм. След като се разделихме опитах с ръка и открих рая...Жената трябва да се отпусне и намери мъж, който желае наистина без да мисли постоянно за продължаване на поколението и финансовата независимост. Масата е бедна и това ограничава търсененто им на половинка и повечето хора се обвързват, за да си продължат рода и да се подкрепят финансово. Обществото е много бедно и просто, за да се отпусне и намери това, което желае.
14.12.2020 18:45 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати