Меню

Избрани новини

Звездите

Марк Хамил получи звезда на „Алеята на славата“ (видео)

Звездата от „Междузвездни войни“ бе уважен от Харисън Форд и Джордж Лукас

Американският актьор Марк Хамил, известен с ролята на Люк Скайуокър в космическата сага "Междузвездни войни", получи звезда на „Алеята на славата“ в Холивуд, съобщава уеб сайта Walk of Fame.

В церемонията участваха режисьорът на филма Джордж Лукас и актьорът Харисън Форд, който играе ролята на контрабандиста капитан на космическия кораб "Хилядолетния сокол" Хан Соло и разбирасе самия Марк Хамил

Свидетели на събитието станаха около 2,5 хиляди души жители и гости на Лос Анджелис.

Харисън Форд изрази съжаление, че сред присъстващите в този ден я няма изпълнителката на ролята на принцеса Лея - Кари Фишър, която почина през декември 2016 г. 

"Днес, като се замислих, съжалих, че го няма един важен член на нашето трио, усещам присъствието й, тя много ни липсва", каза актьорът.

 

Кари Фишър

Епичната сага на Джордж Лукас "Междузвездни войни" се превърна в един от най-популярните феномени на световното кино. Първият филм, излиза по екраните през 1977 г., с бюджет от 11 милиона долара, а приходите в глобалния бокс офис са 775.4 милиона долара.

Холивудската „Алея на славата“ се намира в североизточната част на Лос Анджелис и заема 15 пресечки от булевард Холивуд. Идеята за създаването й възниква през 1953 г., а първата звезда е била монтирана на тротоара през август 1958 г., нейн собственик е актьорът Престън Фостър. Понастоящем има повече от 2 620 звезди на „Алеята на славата“.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати