Меню

Избрани новини

Пикантерии

Испания ще въведе „порно купони“

Снимка: freepik.com

Проектозакон на ЕС ще принуди уебсайтовете да предотвратяват достъпа на непълнолетни до порнография

 

Испанското правителство планира да въведе „порно купони“, за да попречи на децата да гледат съдържание за възрастни в интернет, съобщава Politico .

Приложението, наречено Digital Wallet Beta, ще позволи на онлайн платформите да проверяват дали потенциалните потребители на порнография са над 18 години. Потребителите ще бъдат помолени да използват приложението, за да потвърдят възрастта си.

След като бъдат потвърдени, те ще получат 30 генерирани „порно кредита“, валидни за един месец, което им дава достъп до съдържание за възрастни. Ентусиастите ще могат да поискат допълнителни кредити.

Докато мнозина в Испания критикуват новата схема за нейната сложност, правителството казва, че кредитният модел е по-безопасен за поверителността и не позволява потребителите да бъдат проследявани онлайн.

Планира се системата да бъде пусната до края на лятото. Това ще бъде доброволно, тъй като онлайн платформите може да разчитат на други методи за проверка на възрастта, за да отсеят неподходящите зрители.

Новата схема предвещава законодателството на ЕС, което ще принуди уебсайтовете да предотвратяват достъпа на непълнолетни до порнография. То ще влезе в сила през октомври 2027 г.

Както отбелязва Politico, мадридският порнопаспорт вероятно в крайна сметка ще бъде заменен от собствената система за цифрова идентификация на ЕС (eIDAS2), приложение за портфейл, което позволява на хората да имат достъп до множество публични и частни услуги в целия ЕС. / снимка:freepik.com

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , Facebook

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза